Το Free the kitsch Athens Film Fest είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στις αντι-συμβατικές, παράξενα μοναδικές, πρωτοποριακές κινηματογραφικές φωνές που αμφισβητούν τα όρια του καθωσπρεπισμού και διαχωρισμού μεταξύ δημοφιλούς, μαζικής και υψηλής τέχνης.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες νέων δημιουργών αλλά και κλασσικές ταινίες που αντιστάθηκαν στο κατεστημένο της εποχής τους και τόλμησαν να αρθρώσουν μια δική τους κινηματογραφική γλώσσα, καθώς και συζητήσεις, performances, βιντεοπροβολές, εικαστικές εγκαταστάσεις και ένα μοναδικό fashion show που κλείνει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία «H Καλύβα του Λύκου» της Věra Chytilová με την υποστήριξη του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 22:20 και η ταινία «Egomania: Island Without Hope» του ανατρεπτικού Γερμανού σκηνοθέτη Christoph Schlingensief που συνεχίζει και ταράζει μέχρι σήμερα τα κινηματογραφικά νερά της Ευρώπης σε συνεργασία με το Goethe Institut, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 22:15.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μια προβολή αφιερωμένη στις αντισυμβατικές ταινίες της Kioyfilms και του Γιώργου Ευθυμίου παρουσία των συντελεστών την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 21:00, δύο ελληνικά προγράμματα παρουσία των Ελλήνων ανερχόμενων δημιουργών την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς και επιλογές ταινιών μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο που έφτασαν κοντά μας μέσα από το ανοιχτό κάλεσμα του φεστιβάλ.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Παράλληλα με τις προβολές, θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως η περφόρμανς «Hysterika (or about abun-dance)» της Francesca Kezich, εικαστικές εγκαταστάσεις των καλλιτεχνών Flavia Stagi, Ράνιας Σπανού, Iselys Rinaldi και της diy καλλιτεχνικής queer ομάδας trypies Frikes, ενώ το φετινό fashion show το οποίο επιμελείται η Ράνια Σπανού και η Flavia Stagi και παρουσιάζει η Kangela Tromokratisch θα προβάλει fashions designers από την καλλιτεχνική ενναλακτική σκηνή μόδας.

Το 2o Free the kitsch Athens Film Fest επιμελείται η ομάδα κινηματογραφιστών / επιμελητών Interferences και διοργανώνεται σε συνεργασία με το χώρο τέχνης KINO 28 και την υποστήριξη του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας και του Ινστιτούτου Goethe. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στους χώρους του ισογείου του Communitism. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλες οι ταινίες είναι στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Προηγούμενο άρθροΙΤΕ: Έρευνα για τη σχέση των θαλάσσιων καυσώνων με την κλιματική αλλαγή
Επόμενο άρθροOnline έκθεση “Videonale / Perspective #5: The space between”
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος