Η Γιούλα Παπαδοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Μηδέν, συνεργάζεται με τη Videonale, ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά φεστιβάλ για τη βιντεοτέχνη (Βόννη, Γερμανία) και επιμελείται μια ενότητα με έργα από το αρχείο της διοργάνωσης, στο πλαίσιο του online project “Perspectives”.

Η ενότητα έχει τίτλο “The space Between” και θα παραμείνει μόνιμα προσβάσιμη στην ιστοσελίδα του ιστορικού αρχείου της Videonale

Η Videonale – Festival for Video and Time-Based Arts είναι ένα από τα παλαιότερα και ιστορικά φεστιβάλ για τη βιντεοτέχνη στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Από τότε που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1984, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ βίντεο, στο οποίο έχουν συμμετάσχει σημαντικοί πρωτοπόροι καλλιτέχνες όπως οι Dara Birnbaum, Joan Jonas, Gary Hill, Tony Oursler, Marcel Odenbach, Bill Viola, Robert Cahen κ.α. Για πολλούς από αυτούς τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες, η Videonale ήταν η πρώτη τους ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα διεθνές κοινό.

Μέχρι σήμερα η Videonale έχει παραμείνει πιστή στην ιδρυτική της αρχή να εστιάζει στις τρέχουσες τάσεις των τεχνών που βασίζονται στο χρόνο και να τις παρουσιάζει στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο κυρίως νέων καλλιτεχνών.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Viktor Brim, Sanaz Sohrabi, Jasmin Bigler & Nicole Weibel, Stefanie Ohler, Sabrina Labis, Erik Levine, Andrew Norman Wilson.

Πληροφορίες και link για την παρακολούθηση των έργων: εδώ και εδώ.

Προηγούμενο άρθροFree the kitsch Athens Film Fest 2022 στο Communitism
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο