Το Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς έρχεται στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου,  στις 26, 27 και 28 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ, που θα φιλοξενεί προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, που δραστηριοποιούνται στην καταγραφή και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές, ντοκιμαντέρ, διαδραστικά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις στην Ερμούπολη, μαθητικές δράσεις καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από την ΑΜΚΕ ψηφιακού πολιτισμού “HERMeS”, το Ινστιτούτο Σύρου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Οι δράσεις του θα διεξαχθούν -εκτός από το Θέατρο «Απόλλων»-, στο Ινστιτούτο Κυβέλη, στο Οινοποιείο Χατζάκη, στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης (εργοστάσιο Ζησιμάτου), στο Αρχοντικό Κοής, στο Future Lab (κτήριο Κορνηλάκη) καθώς και σε ιστορικά νεοκλασικά της Ερμούπολης.

Προηγούμενο άρθροAthens Cocktail Festival 2023
Επόμενο άρθροΑρένα: Δείτε το trailer της εκπομπής της Μαρίας Αναστασοπούλου
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος