Εξερευνώντας το χωριό του Ποπάυ

Πρόκειται για το «Sweethaven Village» ή αλλιώς το «χωριό του Ποπάυ» το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνιά της Μεσογείου, στο γειτονικό νησί της Μάλτας, κοντά στο χωριό Melliena. Αποτελεί το σπίτι του κινηματογραφικού ήρωα και είναι ουσιαστικά ένα θεματικό χωριό που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό ευρωπαϊκό προορισμό.

Χωριό Μάλτα Popeye εκδοτική εικόνα. εικόνα από - 125183320

Το χωριό του Ποπάυ, χτίστηκε το 1979 και ήταν το σετ ταινιών για την ταινία Popeye του Ρόμπιν Ουίλιαμς το 1980. Το σετ διατηρήθηκε και σαράντα χρόνια αργότερα εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Μάλτας.

Το παραμυθένιο χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα

Paramount Pictures και Walt Disney Productions έστησαν τα σκηνικά για την ταινία του 1980 με πρωταγωνιστή τον Robin Williams, η οποία ήταν βέβαια εμπνευσμένη από το γνωστό κόμικ. Αυτά παραμένουν ως και σήμερα με κάποια βέβαια να μην διατηρούνται σε τόσο καλή κατάσταση. Είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό ως υπαίθριο μουσείο και αποτελεί έναν χώρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια αφού μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα σπιτάκια και να πάρει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται.

Χωριό Μάλτα Popeye εκδοτική εικόνα. εικόνα από - 125183320

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1979 και μια ομάδα από 165 ανθρώπους εργάστηκε για παραπάνω από επτά μήνες για την κατασκευή ολόκληρου του χωριού που αποτελείται μεταξύ άλλων από δεκαεννιά ξύλινα κτίρια. Εκατοντάδες κορμοί και αρκετές χιλιάδες ξύλινες σανίδες εισήχθησαν από την Ολλανδία, ενώ το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των σκεπών εισήχθηκε από τον Καναδά.

Αυτό είναι το χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα (photos & video)

Επιπλέον ένας μεγάλος κυματοθραύστης χτίστηκε γύρω από αυτό για την προστασία του από την ανοικτή θάλασσα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Παρά το γεγονός ότι η ταινία εισέπραξε ανάμεικτα σχόλια, το χωριό του Ποπάυ παραμένει ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ενώ είναι ανοιχτό για το κοινό επτά ημέρες την εβδομάδα και έχει μια σειρά από αξιοθέατα μουσεία και χώρους αναρρίχησης.

Αυτό είναι το χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα (photos & video)

Το Popeye Village βρίσκεται στον κόλπο Prajjet-Anchor Bay, 3 χλμ. από το χωριό Mellieħa της Μάλτας και είναι ακριβώς αυτό που λέει: ένα μικρό θεματικό χωριό με σπίτια χαρακτήρων, καταστήματα και δημοτικά κτίρια.Δεδομένου ότι απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στις νεότερες γενιές, η ψυχαγωγία του θεματικού χωριού απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά υπάρχουν πολλοί τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή ταινιών για όσους ενδιαφέρονται.

Το χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα - Ταξιδεύουμε μαζί

Το Popeye Village είναι ανοιχτό στο κοινό επτά ημέρες την εβδομάδα και εκτός από το ίδιο το σετ ταινιών, έχει πολλά οικογενειακά αξιοθέατα για να βιώσει ο επισκέπτης. Υπάρχουν παραστάσεις, βόλτες και μουσεία, καθώς και παιδότοποι όπου τα παιδιά μπορούν να ανέβουν και να εξερευνήσουν το χωριό. Τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν τους κύριους χαρακτήρες της παράστασης όπως οι Popeye, Olive Oyl , Bluto και Wimpy. Το Popeye Village φιλοξενεί μια ποικιλία από εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, όπως περιστασιακά γεύματα μπάρμπεκιου και δείπνα.

Ταξίδι στο χωριό του Ποπάυ στη Μάλτα (Βίντεο) - ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Ο «γλυκός παράδεισος» όπως λέει και το όνομά του είναι ένας μικρός παράδεισος όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους που τους κάνει να γυρνούν χρόνια πίσω. Κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το σκηνικό ακόμη και για το γάμο τους που σίγουρα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Είναι ένα χωριό «για τους νέους και τους νέους στην καρδιά» όπως λένε και οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους και έχουν απόλυτο δίκιο.

Πώς αυτό το χωριό που χτίστηκε για μια ταινία έγινε κορυφαίος τουριστικός προορισμός | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoneyΕπίσης, στο χωριό άνοιξε τις πύλες του το 2012 το “Popeye the Comic Museum” που θα βρειτε πάνω από 100 αυθεντικά comics που χρονολογούνται από το 1936.Το χωριό του Ποπάυ είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο ή με το δικό σας αυτοκίνητο. Ένα πράγμα για το οποίο η Μάλτα είναι υπερήφανη είναι ότι σχεδόν οπουδήποτε μπορείτε να φτάσετε με τη δημόσια συγκοινωνία.Ένας μικρός παράδεισος όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους που τους κάνει να γυρνούν χρόνια πίσω.

Μάλτα - Στο χωριό του Ποπάυ

Αν αγαπάς τον Ποπάυ ή απλά ψάχνεις ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι, τότε το Χωριό του Ποπάυ ή αλλιώς το Ποπάυλαντ σε περιμένει!!Μπορεί κανείς να μην περίμενε πως θα υπήρχε αυτό το μέρος στον πραγματικό κόσμο, όμως όπως όλα δείχνουν τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα.

Προηγούμενο άρθρο“The Disney Book” από τον Lang Lang.
Επόμενο άρθροΤο open call του Athens Art Festival μόλις άνοιξε.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος