Τους μελλοντικούς Έλληνες gamechangers και τις καινοτόμες ιδέες τους θα γνωρίσουμε στη νέα εκπομπή «Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα» (The Game Changers), που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, στις 20:00.

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής, οι «επιχειρηματίες» του σήμερα καλούνται να βρουν λύσεις και να βελτιώσουν τον κόσμο για όλους εμάς.
Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να έρχονται σε επαφή με την επιχειρηματικότητα από μικρή ηλικία.

Ο θεσμός του Junior Achievement Greece εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Μέσα από τον Διαγωνισμό της Εικονικής Επιχείρησης, καλεί τους Έλληνες μαθητές να καλλιεργήσουν το επιχειρηματικό πνεύμα και την κριτική σκέψη, πλάθοντας έτσι την κουλτούρα της επόμενης γενιάς επιχειρηματιών.

Παρέα με τον Σπύρο Μαργαρίτη, παρουσιαστή της εκπομπής, θα ταξιδέψουμε σε διάφορα μέρη και σχολεία της Ελλάδας -από το Διδυμότειχο μέχρι τα Δωδεκάνησα- που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό της Εικονικής Επιχείρησης και θα γνωρίσουμε από κοντά τους μελλοντικούς Έλληνες gamechangers και τις καινοτόμες ιδέες τους.
Και ποιος ξέρει, ίσως γνωρίσουμε και τον επόμενο Elon Musk.

Επεισόδιο 1ο: «2ο Πειραματικό Γυμνάσιο του Κιλκίς –
Εικονική επιχείρηση “
MicrogreensMagicgreens”»

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας εκπομπής, ακολουθούμε την ιστορία των μαθητών από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο του Κιλκίς που κατάφεραν με την πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό της εικονικής επιχείρησης του Junior Achievement να κατακτήσουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη, καλλιεργώντας μικρολαχανικά, μέσα σε έναν πύργο υπολογιστή.

Ο Σπύρος Μαργαρίτης θα γνωρίσει από κοντά τα 5 βασικά μέλη της επιχείρησης «Microgreens-Magicgreens» για να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν, την εμπειρία τους στον διαγωνισμό αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Επίσης, στην εκπομπή μιλούν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που στήριξαν και καθοδήγησαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους, καθώς και ο Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής του Junior Achievement Greece.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο μιλούν οι: Ελένη Σιδηροπούλου (Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Εικονικής Επιχείρησης «Microgreens-Magicgreens»), Σταύρος Κατσαρώνας (Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός Εικονικής Επιχείρησης «Microgreens-Magicgreens»), Αργύρης Τζικόπουλος (Γενικός Διευθυντής Junior Achievement Greece), Κωνσταντίνος Κουκάκης (Διευθυντής Οικονομικών «Microgreens-Magicgreens»), Χάρης Κολιούσκας (Διευθυντής Μάρκετινγκ «Microgreens-Magicgreens»), Παναγιώτης Καρατζάς (CEO «Microgreens-Magicgreens»), Αλέξανδρος Κατσαρώνας (Διευθυντής παραγωγής «Microgreens-Magicgreens»), Μαρία Δούρου (Υπεύθυνη Social Media «Microgreens-Magicgreens»).

Παρουσίαση: Σπύρος Μαργαρίτης
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Αρχισυνταξία-σενάριο: Γιάννης Δαββέτας
Δημοσιογραφική έρευνα: Καλλιστώ Γούναρη
Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέργιος Φουρκιώτης, Σίμος Λαζαρίδης
Ηχοληψία – μίξη ήχου: Graphics Artminds.co
Διεύθυνση παραγωγής: Θάνος Παπαθανασίου
Executive producer: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγός: Νίκος Βερβερίδης
Εκτέλεση παραγωγής: ORBIT PRODUCTIONS
Έτος παραγωγής: 2022

Προηγούμενο άρθροΟι Bicep έρχονται στο Γήπεδο Tae Kwon Do
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Ο Βρετανός Ρόκερ Ντέιβιντ Μπόουι