Τη νέα δράση με τίτλο ‘‘Naxos News Lab” διοργανώνει η Μαρία Πολυκρέτη στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Μια βραδιά κάτω από την ελιά».

Η πρόσκληση απευθύνεται στις έφηβες και τους εφήβους της Νάξου ηλικίας 13-18 ετών που επιθυμούν να γνωρίσουν τον δημοσιογραφικό και ειδησεογραφικό κόσμο, να φτιάξουν το δικό τους τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων «Νάξος News – Good News». Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση των καταξιωμένων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του ειδησεογραφικού χώρου και της τηλεόρασης: της δημοσιογράφου και Διευθύντριας ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ Αντριάνας Παρασκευοπούλου, του σκηνοθέτη Τάσου Μπιρσίμ και του Κώστα Λασκαράτου, δημοσιογράφου και διδάκτορος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Υπό την επίβλεψη τους, τα παιδιά θα ανοίξουν ένα… τηλεοπτικό παράθυρο για να μάθουν με διαδραστικό, σύγχρονο και ενδιαφέροντα τρόπο τις βασικές αρχές, τους τρόπους και τη μεθοδολογία παραγωγής των ειδήσεων. Προωθώντας τις έννοιες της συνεργασίας και της ομαδικότητας, τα παιδιά θα δημιουργήσουν το πρώτο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων της Νάξου αποτελούμενο αποκλειστικά από καλές ειδήσεις.

Για τη νέα αυτή δράση της πρωτοβουλίας «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», η Μαρία Πολυκρέτη τόνισε χαρακτηριστικά: «Στόχος του προγράμματος είναι οι έφηβοι και οι έφηβες να αναπτύξουν λόγο και επιχειρήματα μέσα από μια διαλεκτική διαδικασία, να εκφραστούν θετικά και δημιουργικά για τον τόπο και το περιβάλλον γύρω τους και να αντιληφθούν την καίρια σημασία της κριτικής σκέψης στην αποκωδικοποίηση και επεξεργασία μηνυμάτων και ειδήσεων. Επιπλέον, να βρουν γόνιμο έδαφος για να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, οργανώνοντας τον χρόνο, τον λόγο και την σκέψη τους, δοκιμάζοντας τους εαυτούς τους σε ένα νέο πεδίο γνώσης και εμπειρίας. Η δομή του προγράμματος είναι οργανωμένη ώστε παρέχει ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας και διαλόγου υπό το πρίσμα της συνέργειας και της ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης.

Τέλος, βασικός στόχος της δράσης αυτής, είναι να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενεργού πολίτη στα παιδιά, δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα για να γνωρίσουν καλύτερα το νησί της Νάξου και να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, τον Τάσο Μπιρσίμ και τον Κώστα Λασκαράτο για την άμεση ανταπόκριση, την ευαισθησία τους και την αποδοχή της πρότασης να σταθούν δίπλα στα παιδιά εθελοντικά και αφιλοκερδώς και να «αποκαλύψουν» μικρά μυστικά της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης».

Οι συναντήσεις του «Naxos News Lab» θα πραγματοποιηθούν στις 27-29 Ιανουαρίου, την 1η Φεβρουαρίου και στις 4-5 Φεβρουαρίου στη Νάξο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Προηγούμενο άρθροΣυνέδριο για την Αστική Λαϊκή Μουσική
Επόμενο άρθροΜαντόνα: Ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία της “Four Decades, The Celebration Tour”
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος