Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα στις 6 Μαΐου - Πότε θα δοθεί η δεύτερη δόση

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη από τον ΟΠΕΚΑ, θα κλείσει προσωρινά στις 6 Μαΐου και ώρα 18.00 όπως συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Επίδομα παιδιού: Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε καταβάλλεται η τέταρτη δόση - ΤΑ ΝΕΑ

Κατόπιν τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου 2022.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα παιδιού.

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πιστωθεί στους δικαιούχους η έξτρα δόση για το Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022.
Επόμενο άρθροΆρρεν και Θήλυ στην Γλυπτική: Πέντε κλασσικά έργα υψηλής αισθητικής!
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.