Ένα χωριό χτισμένο στο χείλος του γκρεμού

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά και πολυφωτογραφημένα χωριά της Καταλονίας και το σημείο στο οποίο βρίσκεται εξηγεί το λόγο.Το Castellfollit de la Roca, στην επαρχία της Girona, βρίσκεται ανάμεσα στους ποταμούς Fluvia και Toronell και είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με πολλά μεσαιωνικά στοιχεία που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Η αστική περιοχή συνορεύει με τη συμβολή των ποταμών Fluvià και Toronell, μεταξύ των οποίων υψώνεται ο βασάλτης της πόλης.

Το χωριό που είναι ολόκληρο χτισμένο πάνω σε βράχο (pics+video) | Patras Events

Το Castellfollit de la Roca είναι η μικρότερη πόλη της Καταλονίας στην Ισπανία και αποτελεί στην κυριολεξία ένα από τα «θαύματα της φύσης»! Είναι χτισμένη επάνω σε έναν στενό βράχο από βασάλτη, το ύψος του οποίου φτάνει τα 50 μέτρα, ενώ το μήκος του δεν ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο!

Youropia - Castellfollit de la Roca

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι τα σπίτια μοιάζουν «κολλημένα» στην κορυφή ενός εντυπωσιακού βράχου από βασάλτη πράγμα που έχει κάνει την εικόνα του χωριού να είναι από τις πιο δημοφιλείς της περιοχής. Η δημιουργία του χωριού χρονολογείται από τον μεσαίωνα με το ίδιο να αποτελεί μια όμορφη σύνθεση από παραδοσιακά σπίτια, γραφικές πλατείες, στενά δρομάκια και ήρεμες σκιερές γωνίες.

Castellfollit de la Roca

Ολόκληρη η πόλη διατηρεί το παραδοσιακό στοιχείο, γεγονός που γίνεται αμέσως αντιληπτό με μια βόλτα στα στενά πέτρινα δρομάκια προς το μεσαιωνικό κέντρο, που αποτελεί -αν μη τι άλλο- ένα εντυπωσιακό ταξίδι στο παρελθόν.

The Top 10 Things to Do in Castellfollit De La Roca, Spain

Τα σκούρα χρώματα στα κτίρια και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα, η ακατέργαστη πέτρα στα καλντερίμια, τα μικρά μπαλκόνια αλλά και οι σκοτεινοί διάδρομοι κάτω από τα σπίτια προσδίδουν στο Castellfollit de la Roca  ιδιαίτερη γοητεία μιας άλλης εποχής, ενώ μια βόλτα θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

4 εντυπωσιακές πόλεις χτισμένες στην άκρη του γκρεμού - Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Βέβαια τα σπίτια και τα κτίρια που βρίσκονται στην άκρη του βράχου προσφέρουν μια μοναδική θέα που «κόβει την ανάσα».Ο βράχος πάνω στον οποίο βρίσκεται το Castellfollit de la Roca έχει ύψος 50 μέτρα και μήκος σχεδόν ένα χιλιόμετρο και δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια από τη λάβα των ηφαιστείων. Σήμερα αυτό το «θαύμα» της φύσης φιλοξενεί το παραμυθένιο μεσαιωνικό, παραδοσιακό χωριό.

Street in Castellfollit de la Roca - License, download or print for £7.44 | Photos | Picfair

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατά του είναι η Εκκλησία Sant Salvador, η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και έχει ανακατασκευαστεί αρκετές φορές αλλά βέβαια αυτό που ξεχωρίζει είναι το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Το Castellfollit βρίσκεται παράλληλα με την ηφαιστειακή περιοχή Garrotxa, η οποία αποτελεί ένα προστατευόμενο μέρος με εντυπωσιακά τοπία.

Castellfollit de la Roca | Times of India Travel

Περπατώντας κανείς στα στενά του χωριού με τον μεσαιωνικό αέρα, ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και σίγουρα είναι μια διαφορετική εμπειρία για όποιον καταφέρει να το γνωρίσει από κοντά. Ακατέργαστη πέτρα, σκούρα χρώματα και η φύση στο μεγαλείο της συνθέτουν αυτό το μικρό αλλά όμορφο μέρος της Ισπανίας.

Jack's Photo & Travelblog: The medieval village on a cliff in Catalonia, Spain

Η θέα του Castellfollit από ψηλά δίνει μια καλύτερη εικόνα του σημείου στο οποίο έχει χτιστεί και γιατί είναι τόσο εντυπωσιακό με αρκετούς να το χαρακτηρίζουν σαν «ένα μπαλκόνι στη φύση» και όχι άδικα.

Castellfollit de la Roca, un pueblo colgado al borde de un precipicio

Θαυμάστε τα απόκρημνα βράχια, περπατώντας κατά μήκος του βράχου μέχρι το τέλος του γκρεμού, όπου ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο «μωσαϊκό» από περιβόλια και καταπράσινες κοιλάδες απλώνεται στο βάθος, ολοκληρώνοντας το θαυμαστό σκηνικό.

Προηγούμενο άρθρο«Στο Γηροκομείο» : Ο Ηλίας Ψινάκης πάει MEGA
Επόμενο άρθροFuel Pass 2: Πόσα χρήματα θα πάρετε
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος