Ένα νησί που κατήργησε τον χρόνο!

Κάπου στον κόσμο υπάρχει ένα νησί που κατήργησε τον χρόνο!

Η μέρα κρατά πάνω από δύο μήνες.Δεν θα θέλατε αυτές οι καλοκαιρινές μέρες να διαρκούν για πάντα; Ένα νησί στη βόρεια Νορβηγία κάνει εκστρατεία για να… πετύχει κάνει ακριβώς αυτό.

Το νησί που κατήργησε τον χρόνο!

Στις 14 Ιουνίου 2019, παραδόθηκε στο κοινοβούλιο της Νορβηγίας το αίτημα των κατοίκων του νησιού Σομαρόι να γίνει η πρώτη «ζώνη χωρίς χρόνο» στον κόσμο.Σε αυτό το νησί του Αρκτικού Κύκλου, η μέρα κρατά πάνω από δύο μήνες, καθώς ο ήλιος δεν δύει από τις 18 Μαΐου έως τις 26 Ιουλίου.

Νορβηγία: Το νησί που... κατάργησε τον χρόνο! - neolaia.gr

Οι ντόπιοι, που έχουν περάσει μία μακριά νύχτα από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, συνηθίζουν να εκμεταλλεύονται όσο περισσότερο μπορούν αυτούς τους δύο μήνες κάτω από τον ήλιο. Και το κάνουν χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ρολόι.

Το νησί που κατάργησε τον χρόνο: Αιώνιο καλοκαίρι ή διαφημιστικό κόλπο; | Moneyreview.gr

«Υπάρχει συνεχώς το φως του ήλιου και εμείς λειτουργούμε με βάση αυτό. Στις 2 π.μ., αυτό που οι άλλοι αποκαλούν στη μέση της νύχτας, μπορείς να δεις παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, ανθρώπους να βάφουν το σπίτι τους ή  να κουρεύουν το γκαζόν και εφήβους να πηγαίνουν για κολύμπι» λέει ένας ντόπιος στο αμερικανικό δίκτυο, CNN.

Το νησί που θέλει να καταργήσει τον χρόνο ⋆ TirnavosPress

Αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι κάτοικοι του Σομαρόι ήταν να απελευθερωθούν από το παραδοσιακό ωράριο λειτουργίας και να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις ώρες εργασίας και στις ώρες του σχολείου.Θέλουν να μπορούν «να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε το θέλουν» γιατί η σχέση τους με τον χρόνο είναι πολύ διαφορετική από οπουδήποτε αλλού.

Είτε είναι επίσημο είτε όχι, πάντως, το Σομαρόι είναι το μέρος που ξέχασε ο χρόνος. Ο ταξιδιώτης το καταλαβαίνει από τη στιγμή που πατά το πόδι του στο νησί.Γιατί η γέφυρα που το ενώνει με την ηπειρωτική χώρα δεν είναι γεμάτη με λουκέτα αλλά από ρολόγια που άφησαν οι επισκέπτες.

 

Προηγούμενο άρθροΣήμερα Το Θερινό Ηλιοστάσιο: Η Μεγαλύτερη Ημέρα του 2022 , Ξεκινά Επίσημα Το Καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΑκροάσεις για την παραγωγή του ΘΟΚ «Η Μπι και το μυστήριο»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος