Έρχεται σήμερα στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Θέατρο Βράχων!

Γραμμένη λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, η Ελένη του Ευριπίδη διακρίνεται, ως έργο, τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα, που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας.

Ελένη του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων - Εικόνα 2

Αντλώντας από την εκδοχή του μύθου που δημιούργησε ο λυρικός ποιητής Στησίχορος και όχι από την ομηρική, ο Ευριπίδης παρουσιάζει τον Τρωικό Πόλεμο σαν μια σφαγή που έγινε χάριν ενός “ειδώλου” και όχι μιας πραγματικής γυναίκας.

Ελένη του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων - Εικόνα 4

Από τα λιγότερα γνωστά έργα του τραγικού ποιητή, που σχεδόν καταχρηστικά ταξινομείται ως “τραγωδία”, αλλά διακρίνεται επίσης για τα κωμικά στοιχεία του, η Ελένη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ήταν από τις παραστάσεις του περσινού προγράμματος που ακυρώθηκαν λόγω των πυρκαγιών. Θα την απολαύσουμε φέτος!

Ελένη του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων - Εικόνα 3

Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Έφη Σταμούλη, Δημήτρης Κολοβός, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Μορφακίδης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ορέστης Παλιαδέλης.

Προπώληση: viva.gr

Προηγούμενο άρθροΈκθεση Φωτογραφίας : “A Feminist Avant-Garde”
Επόμενο άρθροΟ μύθος του Φραγκοκάστελου
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος