Έκθεση

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η γκαλερί “7” παρουσίασε την νέα δουλειά της ζωγράφου Ελένης Μιχαλακοπούλου με τίτλο: “Μονόπρακτα”.

Ελένη Μιχαλακοπούλου έκθεση Μονόπρακτα - Εικόνα 3

Η καλλιτέχνης μας αναφέρει για την δουλειά της:
“Για την δημιουργία αυτών των έργων αφορμή και αφετηρία στάθηκε το θέατρο ως πεδίο αναπαραστάσεων που διατηρεί υπόγειες διαδρομές από και προς τη ζωγραφική και επιχειρεί από τη φύση του να αφηγηθεί ιστορίες. Ιστορίες παρουσίας. Κι αυτή η παρουσία, μαζί με το βλέμμα, την στάση και την κίνηση των χαρακτήρων, αποτελούν όλα μαζί το σταθερό ζητούμενο της εικαστικής μου έκφρασης. Προδίδουν μικρά κομμάτια της αλήθειας τους και προκαλούν τον θεατή να αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα τους.
Ελένη Μιχαλακοπούλου έκθεση Μονόπρακτα - Εικόνα 2Σε αυτήν την έκθεση, και με την αναζωογονητική χρήση ενός νέου υλικού, των χρωματιστών μολυβιών πάνω σε χαρτί, προσπάθησα να ανακαλέσω και να συνθέσω τις βιωματικές μνήμες ώστε να αναδειχθούν σε νέα αφηγηματικά νήματα. Συνειδητά αυτήν τη φορά, ενέταξα στις ζωγραφιές μου στοιχεία του θεατρικού χώρου, προσπάθησα να συνομιλήσω με θεατρικά κείμενα και αποζήτησα ένα διάλογο μαζί τους ανάμεσα και πίσω από τα λόγια, εκεί όπου φανερώνεται η δυσκολία των σχέσεων και το βάρος της ύπαρξης.”
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται τον Λευτέρη Πανταζή, τον Γιώργο Λιβάνη και την Αφροδίτη Χατζημηνά στο «Ένα Τραγούδι Ακόμα»
Επόμενο άρθροΥπαίθρια έκθεση στη Βασ. Όλγας με έργα για τις «Πόλεις του Αύριο»