Δρακοντόσχισμα: Ο βράχος με τον θρύλο του Δράκου

Όσοι έχουν επισκεφθεί την Σκόπελο σίγουρα θα έχουν δει έναν τεράστιο απόκρημνο βράχο που μοιάζει να έχει κοπεί από ανθρώπινο χέρι. Η πρόσβαση στην ακτή είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα, οπότε όσοι δε διαθέτουν σκάφος, θαυμάζουν το τοπίο από ψηλά, βγάζοντας αμέτρητες φωτογραφίες. Ο βράχος αυτός ονομάζεται δρακοντόσχισμα.

Σκόπελος: Ο ανατριχιαστικός θρύλος για το νησί που λίγοι γνωρίζουν - Now24.gr

Πρόκειται για ένα τεράστιο και απόκρημνο βράχο, ο οποίος μοιάζει σαν να τον έχει κόψει ανθρώπινο χέρι. Παραμένει άγνωστο το πως σχηματίστηκε αυτός ο βράχος, πάντως σύμφωνα με τον μύθο, πριν 800 χρόνια εμφανίστηκε ένας δράκος στη Σκόπελο που σκότωνε και  έτρωγε όλους τους κατοίκους της.

Δρακοντόσχισμα Σκοπέλου παράδοση και θρησκευτικότητα Σκόπελος

Κανείς δεν μπορούσε να ζήσει στο νησί και αυτό κράτησε για 400 χρόνια μέχρι που το έμαθε ο Άγιος Ρηγίνος και αποφάσισε να τον εξολοθρεύσει. Ο δράκος όταν είδε τον Άγιο Ρηγίνο φοβήθηκε και έφυγε όμως ο Άγιος τον κυνήγησε και στο σημείο μεταξύ Σταφύλου και Αμάραντου ο δράκος μην έχοντας άλλον τρόπο διαφυγής πήδηξε στη θάλασσα. Ο βράχος εκεί που πήδηξε ο δράκος σχίστηκε στην μέση και έτσι η περιοχή ονομάστηκε Δρακοντόσχισμα.

Δρακοντόσχισμα: Ο βράχος στην Σκόπελο που κρύβει έναν ανατριχιαστικό θρύλο! – Travelgirl

Η πλούσια φύση που εντυπωσιάζει τους πάντες, σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες του νησιού και την αυθεντικότητα που διατηρείται μέχρι σήμερα παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, στα χαρακτηριστικά της που την κάνουν να έχει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑντετοκούνμπο: Η ταινία τους προβλήθηκε σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στα Σεπόλια.
Επόμενο άρθροΟι Viagra Boys live στην Αθήνα.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος