Το σημερινό Doodle τιμά τη Mama Cax, μοντέλο από την Αμερική με καταγωγή από την Αϊτή και υποστηρίκτρια των ατόμων με αναπηρία.

Cacsmy Brutus, γνωστή ως Mama Cax, αμφισβήτησε το πρότυπο ομορφιάς της βιομηχανίας της μόδας επιδεικνύοντας περήφανα το προσθετικό της πόδι στην πασαρέλα.

Η Μama Cax έχασε το πόδι της όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών από καρκίνο στα κόκκαλα, κάτι, όμως, που δεν στάθηκε εμπόδιο στη φιλοδοξία της να γίνει μοντέλο, ακτιβίστρια και blogger.

Μεγάλωσε στην Αϊτή, και όταν διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και καρκίνο του πνεύμονα, οι γιατροί της έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, έκανε -χωρίς επιτυχία- αντικατάσταση του ισχίου, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού. Όπως δήλωσε αργότερα σε μία συνεντεύξή της, χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της.

Έπεσε σε κατάθλιψη και πάλευε να δεχτεί τον εαυτό της με το ένα προσθετικό πόδι, το οποίο ήθελε να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός της για να μην αποκαλύπτει το πρόβλημά της.

H Mama Cax έφυγε από την ζωή στις 16 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 30 ετών, σε νοσοκομείο του Λονδίνου από τις επιπλοκές του καρκίνου.

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση σπουδαστών δραματικών σχολών έξω από το Εθνικό Θέατρο
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Καθιερώθηκε Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος