Μπαίνουμε στην μοναδική ανακτορική οικία Σλήμαν και ανακαλύπτουμε κάθε περίτεχνη γωνιά της. Συγχρόνως, θαυμάζουμε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαίων ελληνικών νομισμάτων στον κόσμο.
Το εσωτερικό της νεοκλασικής εκλεκτιστικής οικίας με τα περίτεχνα ψηφιδωτά και τις ευφάνταστες τοιχογραφίες, μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για την μυθιστορηματική ζωή του ανθρώπου που με μοναδικό γνώμονα τις ομηρικές διηγήσεις ανακάλυψε τις πολύχρυσες Μυκήνες και τη θρυλική Τροία.
Η προσωπικότητα του Σλήμαν στα όρια του μύθου: ευφυέστατος, εμμονικός, δαιμόνιος επιχειρηματίας, ευρυμαθής, κοσμοπολίτης, μανιώδης επιστολογράφος. Το Ιλίου Μέλαθρον, το αθηναϊκό του σπίτι, κτισμένο από τον μεγάλο Ερνστ Τσίλλερ καθρεφτίζει την μοναδικότητά του ιδιοκτήτη. Πολλές ιστορίες θα ειπωθούν και για τον ίδιο, την σύζυγό του Σοφία αλλά και ιστορίες με αφορμή τα σπάνια νομίσματα που φιλοξενούνται εδώ. Ο στατήρας από ήλεκτρο από Λυδία και Σάμο, το αργυρό τετράδραχμο της κλασικής Αθήνας αλλά και ο ισχυρότατος χρυσός σόλιδος του Ιουστινιανού.
Μία συναρπαστική, πλούσια σε υλικό ξενάγηση με οδηγό τις συναρπαστικές ιστορίες της οικογένειας Σλήμαν και συνοδοιπόρο την πορεία της σπουδαίας ελληνικής εφεύρεσης, αυτής του νομίσματος.

Σημείο συνάντησης / λοιπές λεπτομέρειες:
Στην είσοδο του Νομισματικού Μουσείου, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, Αθήνα, 15′ πριν από την έναρξη της ξενάγησης.
Για οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνείτε στο info@action-plus.gr ή στο 210-3230102.

Κρατήσεις εδώ.

Προηγούμενο άρθροΕλληνικό Απόσταγμα 2023
Επόμενο άρθροΟ Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται τη Μαρίνα Ασλάνογλου, την Ελισάβετ Μουτάφη και τον Νίκο Αποστόλοπουλο στο «After Dark»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος