Το θέατρο, παράθυρο σε κόσμους κοινούς και γεμάτους προκλήσεις, είναι ένας χώρος πολυσυλλεκτικός, με χώρο και για κριτική σκέψη και για δημιουργία, και για αμφισβήτηση και πειραματισμό. Στόχος μας με το εργαστήριο είναι να διεγείρουμε το ενδιαφέρον των εφήβων για τον κόσμο του θεάτρου, να μιλήσουμε μαζί τους μέσα από μεγάλα έργα και συγγραφείς για θέματα που και σήμερα τους απασχολούν, όπως ό έρωτας, οι θεσμοί, η ελευθερία, η βία, ο θάνατος, το άτομο και η κοινωνία, οι σχέσεις των ανθρώπων, η συμπερίληψη.

Δέκα σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου – Ιόλη Ανδρεάδη, Ελένη Γκίνη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Νικαίτη Κοντούρη, Αντώνης Κούφαλης, Γιάννης Μαργαρίτης, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Ειρήνη Μουντράκη, Τάκης Τζαμαργιάς, Κυριακή Σπανού – συναντούν τους έφηβους και μοιράζονται μαζί τους μυστικά και γνώσεις για το θέατρο, τους φέρνουν σε επαφή με σημαντικά έργα του παγκοσμίου δραματολογίου και δουλεύουν μαζί τους πρακτικά. Μια σειρά δέκα συναντήσεων Αd hoc, σύντομα «μαθήματα» θεωρίας και πράξης που περιλαμβάνουν αναλύσεις, ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς. Πώς φτιάχνουμε μία παράσταση; Πόσο σύγχρονη είναι η Αντιγόνη; Πως μας μιλάνε σήμερα οι μύθοι και οι τραγικοί; Τι ήταν η commedia dell’ arte και τι έπαθε από τον Γκολντόνι; Πως μεταγράφεται ένα λογοτεχνικό κείμενο στη σκηνή; Ποιο είναι το μπρεχτικό βλέμμα; Πως το θέατρο μιλάει για τη βία, την οικογένεια, τον έρωτα, την εφηβεία, την επανάσταση κάθε είδους;

Η δράση, απευθύνεται σε εφήβους 12-17 ετών που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του θεάτρου, κείμενα, ερμηνείες, θεματικές της σύγχρονης θεατρικής δραματουργίας για να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν επαφή με την τέχνη της εποχής τους και τη διαχρονική αξία της θεατρικής δημιουργίας.

Ένα πρόγραμμα της ομάδας Πλάνη και της ομάδας Boiling Point σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν». Η δράση έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

EΓΓPAΦEΣ EΩΣ 13 IANOYAPIOY

Προηγούμενο άρθροSNF Run: 2023 First Run
Επόμενο άρθρο«Ιχνηλάτες της Φύσης» στο MOMus-Μοντέρνας Τέχνης
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος