Αυτό το Σάββατο 11 Μαρτίου και ώρα 18.00μμ παρουσιάζει ο συγγραφέας και συνεργάτης του ARTme Γιώργος Σύρος το ιστορικό του βιβλίο «Δια Πυρός και Αίματος: Το Πολεμικό Χρονικό του 1821» στο ΒOOKING HILLΑγίας Βαρβάρας 66, στην Δάφνη Αθήνας.

Εκτός του προαναφερθέντος, στην βιβλιοπαρουσίαση θα μιλήσει ο συγγραφέας Ιωάννης Δημόπουλος και θα συντονίσει η ηθοποιός και εκδότρια του ARTme Μαρία Κορινθίου.

H βιβλιοπαρουσίαση γίνεται με αφορμή την παρέλευση 200 ετών από την εμπλοκή της Μαγνησίας (από τον Βόλο κατάγεται ο συγγραφέας) στον Αγώνα της Εθνεγερσίας.

Δηλώνει ο Γιώργος Σύρος: «Εφέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει μεγάλη σημασία για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Μαγνησία, καθώς παρήλθαν 200 χρόνια από τις μάχες της Μαγνησίας. Η Ελληνική Επανάσταση δεν αφορούσε αποκλειστικώς την Πελοπόννησο και  Στερεά Ελλάδα. Το 1823 έχουμε λαμπρές μάχες που έλαβαν χώρα στο Πήλιο όπως στον Λαύκο, στο Προμύρι, στην Γατζέα.

Εκτός του συγγραφέα Ιωάννη Δημόπουλου, θέλω να ευχαριστήσω ολοψύχως την φίλη και συνεργάτιδα Μαρία Κορινθίου, η οποία μέσα από το περιοδικό της προβάλλει σημαίνοντα ζητήματα κοινωνικής αλλά και ιστορικής φύσεως, αναδεικνύοντας λαμπρές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Έξοδο του Μεσολογγίου, στην οποία άλλωστε ήταν αφιερωμένο το πρώτο τεύχος του ARTme.

Επίσης η παρουσίαση διεξάγεται εν όψει της πρεμιέρας της ταινίας «ΠΕΝΤΕ» του Βασίλη Τσικάρα στις 15 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη. Μια ταινία η οποία διαφωτίζει το σχετικώς άγνωστο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης το 1821.»

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους το Σάββατο το απόγευμα στον υπέροχο χώρο του Booking Hill να μιλήσουμε για το Χρονικό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας!

 

Προηγούμενο άρθρο«The Influencer Academy» στη μουσική σκηνή του Faust
Επόμενο άρθροΧαΐμ Τοπόλ: Ο «Βιολιστής στη στέγη» πέθανε στα 87 του χρόνια
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Ο Γιώργος Σύρος είναι Συγγραφέας, Αρθρογράφος και Ιστορικός.