Ο Κώστας Μίχος παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με τίτλο “Στο κλαρί”. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του κεραμίστα Μιχάλη Σκλάβαινα, και αποτελεί μια εικαστική αναφορά στο έργο του Β. Τζανακάρη.

Η έκθεση παρουσιάζει σειρές έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, εικαστικά αντικείμενα και μικρές εγκαταστάσεις που αποτυπώνουν την εποχή της νεότερης ελληνικής ιστορίας που ονομάστηκε “ληστοκρατία”, μια εποχή που ο εικαστικός καλλιτέχνης έχει διερευνήσει ενδελεχώς αρχικά από τη σκοπιά του ιστορικού μελετητή της περιόδου, μια δραστηριότητα που έχει ασκήσει ιδιαίτερη επιρροή στο έργο του.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος, σύμφωνα με τον οποίο: “Με γραφές που κινούνται με άνεση μεταξύ σκληρού εξπρεσιονισμού και ρομαντικού ιμπρεσιονισμού στα ζωγραφικά έργα του, με σουρεαλιστική διάθεση στα ιδιαίτερα εικαστικά αντικείμενα του που αποτελούν σχόλια αναγωγής του “τότε” στο “τώρα” και του “σήμερα” στο “πάντοτε”, ο Κώστας Μίχος ξεδιπλώνει σε αυτή την έκθεση με μια προσωπική ιδιόλεκτο το κλίμα μιας εποχής, που, αν και χρονολογικά μοιάζει μακρινή, ενυπάρχει και συναποτελεί τη σύγχρονη εποχή της Ελλάδας”.

Για την έκθεση θα εκδοθεί κατάλογος σε ψηφιακή μορφή, διαθέσιμος για πάντα δωρεάν για όλους σε μόνιμη διαδικτυακή διεύθυνση με τη μορφή e-book.

Η έκθεση θα γίνει διαθέσιμη και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ARTgrID (artgrid.gr) από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια.

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, ώρες 17:00-21:00.

Προηγούμενο άρθροRelease Athens 2023
Επόμενο άρθροOι Imagine Dragons έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα