Athens Digital Arts Festival

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome.

Το φετινό παιδικό πρόγραμμα του Athens Digital Arts Festival, το ADAF Kids, πρόκειται να τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο των μικρών μας φίλων, όσο και των επισκεπτών κάθε ηλικίας. Έργα animation γεμάτα χρώματα, περιπέτειες και ταξίδια σε όλο τον κόσμο, εργαστήρια, installations, games, 3D περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας, καινοτόμα φιλικά ρομπότ, καθώς και ένα  διαδραστικό 360° παραμύθι για παιδιά.

18ου Athens Digital Arts Festival

H 18η διοργάνωσή μας στοιχηματίζει να σχηματίσει χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών, καθώς επίσης να τα βοηθήσει να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να οξύνουν την κριτική τους σκέψη.

Μικρού μήκους animation ταινίες από όλο τον κόσμο, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για παιδιά και προ-εφήβους και θα προβάλλονται καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προβολών, που θα λειτουργεί στον έκτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος πρώην notoshome.

Από το πρόγραμμά μας φέτος δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά-δημιουργοί, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μάς υπέβαλαν τα έργα τους. Παιδιά ηλικίας εννέα έως δέκα επτά ετών με φιλοδοξία και ταλέντο μάς δείχνουν πως η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει ηλικία.

Athens Digital Arts Festival στην Πλατεία Κοτζιά - Παιδί - elculture.gr

Κρατώντας ως γνώμονα τα παιδιά-δημιουργούς, το ADAF έχει την τιμή φέτος να συνεργάζεται με το Animasyros – Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ για ταινίες animation, το οποίο μας παραχώρησε τις τελικές δημιουργίες των παιδιών από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που έχει διοργανώσει. Σε αυτά τα εργαστήρια συμμετείχαν παιδιά ή έφηβοι, δημιουργώντας με τους εκπαιδευτές τα πιο ευφάνταστα animation.

Τα εργαστήρια του ADAF Kids

Το Athens Digital Arts Festival έχει ετοιμάσει τρία μοναδικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού, που εξερευνούν τις δημιουργικές πτυχές του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού, και παράλληλα λειτουργούν ενθαρρυντικά ως μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της καινοτόμας επιστήμης και τεχνολογίας.

Εργαστήριο Ρομποτικής – Ρομποτικό Ηλιοτρόπιο: Ο κόσμος γύρω μας δουλεύει με ρομπότ και δεν εννοούμε μόνο την «ρομποτική σκούπα». Η ευρεία χρήση της Ρομποτικής και του Αυτοματισμού οφείλεται στο ότι τα πράγματα γίνονται έτσι πιο εύκολα, οικονομικά και πάνω από όλα οικολογικά. Δείτε από κοντά μια οικολογική εφαρμογή της ρομποτικής που σχετίζεται με τις Ανανεώσιμες μορφές Ενέργειας.

Digital Art Festivals You Should Follow | Widewalls

Εργαστήριο 3D Printing: Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια τεχνολογία που ήδη κατασκευάζει σπίτια και προορίζεται να κατασκευάσει χωριά στον Άρη. Πλήρως συντονισμένη με την εποχή της πληροφορίας, φτάνει απλά να δημιουργήσεις το σχέδιο και ο εκτυπωτής μπορεί να φτιάξει τα πάντα. Φαντάσου, σχεδίασε, διόρθωσε και εκτύπωσε ό,τι θέλεις… Μάθε να χρησιμοποιείς τα προγράμματα, τα μηχανήματα και τις βασικές αρχές, ώστε να εκτυπώνεις και σπίτι σου.

Εργαστήριο Sound Design – Design your own sound: Εισηγητής του εργαστηρίου είναι τα Αlterkids, υπό τη στέγη του Cinema alive. Ο ThinKarma, σε παράλληλη σύνδεση του επερχόμενου live του στο 18ο ADAF με αναφορά στα Interspecies του & το Workshop Sound Design for Kids, προσεγγίζει την εικονική απομυθοποίηση στην οποία έχει εισέλθει ένα παιδί με άμεση αλληλεπίδραση, χρησιμοποιώντας και εκπαιδεύοντας το παιδί με τα ίδια εργαλεία που θα χρησιμοποιεί ο ψηφιακός ήρωάς του ή το αγαπημένο του ψηφιακό παιχνίδι.

Κλείστε θέση στέλνοντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού που θέλει να συμμετάσχει, την ηλικία του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας του κηδεμόνα στο workshops@adaf.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο άρθροAthens gardens festival
Επόμενο άρθροΗ παραδεισένια Γαλάζια λίμνη
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος