Το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου

Βαθιά μέσα στην έρημο Tengger της Μογγολίας, περιτριγυρισμένη από αμμόλοφους μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, βρίσκεται το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου.

Με διαστάσεις μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων, το ξύλινο ταχυδρομείο της ερήμου Tengger δεν είναι και πολύ εντυπωσιακό, αλλά δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς δεν δέχεται πολλούς επισκέπτες. Εξάλλου, μετά την εγκατάλειψή του για πάνω από 35 χρόνια, στην πραγματικότητα δεν φαίνεται και τόσο άσχημα. Χάρη στις προσπάθειες μερικών ατόμων που έμαθαν κατά λάθος για την ύπαρξη ενός παλιού εγκαταλελειμμένου ταχυδρομικού γραφείου της ερήμου, του δόθηκε μια νέα ζωή, και χάρη στη μαγεία του διαδικτύου, έχει γίνει μια αρκετά πολυάσχολη επιχείρηση.

Παρά το γεγονός ότι σπάνια δέχεται επισκέπτες, μόνο τον Δεκέμβριο του 2021 στάλθηκαν από το ταχυδρομείο της ερήμου πάνω από 20.000 επιστολές και καρτ ποστάλ. Και όλα αυτά χάρη στις προσπάθειες της κας Zhang, ενός από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην αναζωογόνηση του ταχυδρομείου. Αφού έριξε την καρδιά και την ψυχή της στο έργο, ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα να βλέπει το έργο της να αγνοείται λόγω της απομακρυσμένης θέσης του.

Το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο στον κόσμο

Τοποθετημένο σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο δρόμο, το έρημο ταχυδρομείο της εσωτερικής Μογγολίας δεν βλέπει πολύ μεγάλη ανθρώπινη κίνηση. Αλλά στην εποχή του διαδικτύου, αυτό δεν αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο. Η κ. Zhang και η φίλη της, Luo Meng σκέφτηκαν την ιδέα μιας επιχείρησης για ανθρώπους που ήθελαν να στέλνουν γράμματα και καρτ-ποστάλ από το πιο μοναχικό ταχυδρομείο του κόσμου, χωρίς να επισκέπτονται πραγματικά το μέρος.

Η ιδέα της Zhang αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τους ανθρώπους να μην μπορούν να ταξιδέψουν για να δουν τους αγαπημένους τους. Τώρα, η ίδια και οι συνάδελφοί της στο ταχυδρομείο με δυσκολία μπορούν να ανταπεξέλθουν στα διαδικτυακά αιτήματα των ανθρώπων που ζητούν να αποσταλούν κάρτες τόσο σε όλη την Κίνα όσο και σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη ή η Αυστραλία.

Tengger Desert Swan Lake attraction reviews - Tengger Desert Swan Lake tickets - Tengger Desert Swan Lake discounts - Tengger Desert Swan Lake transportation, address, opening hours - attractions, hotels, and food

Η επαναφορά αυτού του απομακρυσμένου ταχυδρομικού γραφείου στη ζωή ήταν μια περιπέτεια. Πρώτα, η κα Zhang και η φίλη της, Luo Meng, έπρεπε να πείσουν μερικούς άλλους ανθρώπους να τους βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή του. Αρχικά, σχεδίαζαν να χτίσουν μια ξύλινη κατασκευή και να τη μεταφέρουν στην έρημο, αλλά αυτό αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, οπότε κατέληξαν να μεταφέρουν τα οικοδομικά υλικά εκεί και να χτίσουν την καλύβα επί τόπου, κάτι που χρειάστηκε 20 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Αφού έχτισαν την κατασκευή, κατέθεσαν αίτηση στην China Post, και μετά από επανεξέταση, η ξύλινη καλύβα έγινε ένα από τα πάνω από 700 ταχυδρομικά γραφεία στην Κίνα. Κάθε μέρα, γράφονται εδώ επιστολές και καρτ-ποστάλ, στολίζονται με την ειδική σφραγίδα του ταχυδρομείου με θέμα την έρημο, μεταφέρονται 10 χιλιόμετρα στον πλησιέστερο δρόμο, από όπου τα παραλαμβάνει ένα φορτηγό του ταχυδρομείου και στη συνέχεια αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο.

Σε περίπτωση που βρεθείτε ποτέ να περιπλανιέστε στην τεράστια έρημο Tengger (43.000 τετραγωνικά μέτρα) και θελήσετε να επισκεφθείτε το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου, μπορείτε να το βρείτε στις 38,413°Β βόρειο γεωγραφικό πλάτος και 105,225°Α ανατολικό γεωγραφικό μήκος.

Πηγή: ethnos.gr

 

Προηγούμενο άρθροFree Kick Specialist 2022.
Επόμενο άρθροDisney+: Κυκλοφόρησε τρέιλερ και φωτογραφίες από την ταινία του Αντετοκούνμπο.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος