Στις 2 Απριλίου Θα υποδεχθούμε την άνοιξη με έθιμα και κατασκευές εμπνευσμένες από τα χρώματα της εποχής στο Κτήμα Κοκοτού.


Για παιδιά 1-10 ετών: 
Τα παιδιά θα περιηγηθούν στο κτήμα όπου θα παρατηρήσουν τη μεταμόρφωση της φύσης και θα επισκεφθούν τα ζώα της φάρμας. Θα υποδεχθούν την άνοιξη με έθιμα και κατασκευές εμπνευσμένες από τα χρώματα της εποχής. Θα φτιάξουν βαφές από φυσικά υλικά και θα φυτέψουν ανοιξιάτικους κήπους

Για ενήλικες:  πραγματοποιείται ξενάγηση στο οινοποιείο και τον αμπελώνα με δυνατότητα συμμετοχής σε γευσιγνωσία των κρασιών μας.

Θα πωλούνται καφές και snack με τη φροντίδα του “Δειπνοσοφιστήριον”


Η ιστορία του κτήματος Κοκοτού

Ένας μοναδικός οινικός προορισμός στην Αθήνα

Η ιστορία του κτήματος ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 70’ όταν η ευρύτερη η περιοχή της Σταμάτας ήταν τελείως απομονωμένη κι έρημη και λίγο πιο έξω από το χωριό, ουσιαστικά απροσπέλαστη, μ’ ένα πυκνό πευκοδάσος να καλύπτει τα πάντα.

Εκεί ακριβώς, στο μέσος του πουθενά, πάνω σ’ έναν λόφο, ο Γιώργος Κοκοτός εντόπισε ένα ευρύ ξέφωτο κι αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα. Να εγκαταλείψει την ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί εκεί χτίζοντας το σπίτι του κι ασχολούμενος- παράλληλα με το κύριο επάγγελμά του πολιτικού μηχανικού- με την καλλιέργεια της γης και την παραγωγή κρασιού.

Στην επιθυμία του αυτή- μεγάλο τόλμημα ουσιαστικά- αρωγό του βρήκε την Αγγλίδα σύζυγό του Anne η οποία, όχι μόνο δεν έφερε καμιά αντίρρηση,  αλλά αντίθετα τον παρότρυνε σ’ αυτή του την απόφαση. Και στην συνέχεια μ’εκείνο  το ακαταμάχητο αγγλοσαξωνικό  φλέγμα, ανάμικτο με χιούμορ και καρτερία,  ξεπερνούσε  μ’ ένα χαμόγελο κάθε ανυπέρβλητη σχεδόν δυσκολία. Κι υπήρξαν πολλές τέτοιες.  Δεν θα ήταν επομένως υπερβολή να ειπωθεί ότι στην  Anne ουσιαστικά  οφείλεται η επιτυχία του όλου εγχειρήματος αφού εκείνη ήταν που ενστερνίστηκε την  λίγο τρελή του παρόρμηση  να εγκατασταθεί  στο πουθενά.

Σήμερα, στο επισκέψιμο οινοποιείο του Κτήματος, υποδεχόμαστε οινόφιλους απ’ όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν το κρασί μας και να γίνουν μέρος της ιστορίας μας.


«Ένα οικογενειακό οινοποιείο σε πλήρη αρμονία με τη φύση»


Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύεται με Όσκαρ
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2023