Στο Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάζεται η έκθεση “Διάλογος” του Ιταλού εικαστικού καλλιτέχνη Andrea Valleri.  Η έκθεση περιλαμβάνει 34 έργα του καλλιτέχνη επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα, τους αρχαίους μύθους και την κλασική τέχνη και αποδίδονται με τη γλώσσα της pop art. Ο Andrea Valleri χρησιμοποιεί τη γλώσσα της pop art μέσα από μια διαδρομή ανακάλυψης του παρελθόντος. Οι πίνακες ζωγραφικής του είναι πλούσιοι σε έννοιες που βασίζονται σε αρχέτυπα και γράμματα, τονίζοντας μια σύγχρονη, αρθρωτή και επικοινωνιακή ανάμνηση, την οποία αντλεί ο ίδιος από την ανάκτηση της ιστορικής μνήμης.

Τα έργα που παρουσιάζονται στο Επιγραφικό Μουσείο – όπου φυλάσσονται οι σημαντικότερες γραπτές μαρτυρίες της μνήμης – αναδεικνύουν έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης και ανακάλυψης της κλασικής τέχνης, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει στη σύγχρονη εμπειρία και να αποκτά πιο βαθιές ρίζες μέσα στην ύπαρξή μας. Η οπτική του φωτίζει την υπερχρονική αξία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, καθώς η αρχαιότητα αντιμετωπίζεται ως μια δυναμική που διαρκώς εξελίσσεται.

Ο Andrea Valleri είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Αρχαίων Ελληνικών στο ινστιτούτο “CAVANIS” της Βενετίας και καταξιωμένος εικαστικός με πλήθος προσωπικών εκθέσεων στο εξωτερικό και την Ελλάδα (πρόσφατα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως Σάμου με τον τίτλο “Παράλληλες Πορείες”).

Επιμέλεια έκθεσης: δρ Μαριάννα Σαβράμη, Αρχιτέκτων – Μηχανικός ΥΠΠΟΑ

Εγκαίνια: Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στις 19:00

Προηγούμενο άρθροΓυναικείο Φωνητικό Σύνολο “CHÓRES” – Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
Επόμενο άρθρο“ABYSS IN ” Του Γιάννη Αιβάζη: Τέσσερα Βασικά Βραβεία από Το TABRIZ CINEMA AWARDS Φεστιβάλ Κινηματογράφου