«Αισχύλεια 2022» στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Tο Φεστιβάλ των Αισχυλείων ξεκινά στις 28.8.22 στην Ελευσίνα με υψηλού επιπέδου θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Το εισιτήριο οικονομικότερο απ’ οπουδήποτε άλλου παίζεται η ίδια παράσταση -άλλωστε η βόλτα στο θέατρο που βρίσκεται στο διατηρήσιμο παλαιό ελαιουργείο δίπλα στη θάλασσα θα σας αποζημιώσει για την οποία απόσταση χρειαστεί να διανύσετε.

Με θεατρικές παραστάσειςσυναυλίεςκινηματογραφικές προβολές αλλά και με την εντυπωσιακή in situ γλυπτική εγκατάσταση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, ξεκινάει την Κυριακή 28 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, στην πόλη της Ελευσίνας.

Τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ φιλοξενεί μεγάλες παραστάσεις που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και σημαντικές παραγωγές που θα επισκεφθούν Φεστιβάλ και πόλεις της Ελλάδας. Μαγικές μελωδικές βραδιές και συναυλίες που θα ενθουσιάσουν είναι επίσης όπως κάθε χρόνο, μέσα στο πρόγραμμα αλλά και μία συλλογή βραβευμένων ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους για τους λάτρεις της 7ης τέχνης που θα δούμε στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας.

Γέννημα θρέμμα της Δημοτικής Αρχής της Ελευσίνας, το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022, τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο δήμαρχος της Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου υπογραμμίζει σχετικά:

«Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Αισχύλεια αναβαθμίζεται, εμπλουτίζεται, χωρίς ωστόσο, να χάνει τον ποιοτικό χαρακτήρα και την ταυτότητά του. Έτσι και φέτος, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε 20 εκδηλώσεις, μία εικαστική έκθεση και φυσικά, τον καθιερωμένο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα και οδεύοντας προς τη μεγάλη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η Ελευσίνα 2023 συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ, με επιτυχημένες εικαστικές εκθέσεις, μεγεθύνοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας, στον άξονα της τουριστικής προβολής και της εξωστρέφειας, μέσω του πολιτισμού. Μία ανάπτυξη την οποία και επιδιώκουμε σε όλα τα επίπεδα και με «όχημα» την Πολιτιστική Πρωτεύουσα και την παρακαταθήκη που αυτή η διοργάνωση θα αφήσει στην πόλη, στοχεύουμε στην πλήρη αξιοποίησή της».

Ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων -φέτος κλείνει 48 χρόνια συνεχούς παρουσίας- το Φεστιβάλ Αισχύλεια αγκαλιάζει την καλλιτεχνική έκφραση, προβάλλει τους δημιουργούς, σέβεται τον επισκέπτη και συνιστά ένα ιστορικό και ταυτόχρονα σύγχρονο σημείο αναφοράς.

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://aisxylia.gr/

Προηγούμενο άρθροΈκθεση αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο: «Το βλέμμα της αιωνιότητας».
Επόμενο άρθροSolaris, του Στάνισλαβ Λεμ
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.