Το άγνωστο νησί... της Ωραίας Ελένης

Οι εικόνες της Ελλάδας από ψηλά πάντα μας εντυπωσιάζουν και μας δίνουν μια άλλη οπτική της χώρας μας που ίσως δεν την είχαμε φανταστεί. Αποκαλύπτονται γωνιές καλά κρυμμένες, μικρά και σκαρφαλωμένα στα βράχια βουνά και άγνωστα νησιά.

Όπως για παράδειγμα το άγνωστο σε πολλούς νησί της Ωραίας Ελένης όπως το αποκαλούν,η νήσος Κρανάη του Γυθείου που αποτέλεσε την… φωλιά του Πάρη και της Ελένης, όπως λέει η παράδοση. Πρόκειται για ένα μέρος στη Λακωνία με μοναδική ομορφιά που σε σου θυμίζει για λίγο καλοκαίρι και σε ταξιδεύει.

Δείτε το άγνωστο νησί της Ωραίας Ελένης στην Πελοπόνννσο πήρε το όνομά του από ένα… κράνος! [βίντεο]

H Κρανάη Γυθείου είναι ένα σχετικά άγνωστο νησί της Ελλάδας, στη γη του μικρού αυτού νησιού λέγεται ότι πέρασαν το πρώτο τους βράδυ ο Πάρης και η Ωραία Ελένη μετά τη φυγή τους από τη Σπάρτη.Μάλιστα φεύγοντας, ο Πάρης άφησε πίσω του το κράνος του και έτσι το νησί πήρε το όνομα Κρανάη.

Η Κρανάη ή αλλιώς Μαραθονήσι είναι ένα λιλιπούτειο και καταπράσινο νησάκι της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη ιστορία.Ένα νησάκι στη δίπλα από το λιμάνι του Γυθείου, μια μοναδική ομορφιά σε ένα ήδη μαγικό τοπίο.

10+1 Ανεξερεύνητα Ελληνικά νησιά και παραλίες με σπάνια ομορφιά

Το νησί Κρανάη ενώνεται με το Γύθειο μέσω μια γέφυρας. Πάνω του συναντά κανείς έναν από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας. Ο λευκός οκταγωνικός φάρος έχει ύψος 23 μέτρα και λειτούργησε για πρώτη φορά με πετρέλαιο στέλνοντας τη δέσμη φωτός του στα 15 ναυτικά μίλια.

Κρανάη: Το άγνωστο νησί... της Ωραίας Ελένης μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο - CNN.gr

Πολύ κοντά στον φάρο βρίσκεται ο εντυπωσιακός και συνάμα επιβλητικός πύργος Τζανετάκη. Εκεί πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι στεγάζεται το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, σε ένα πυκνό πευκοδάσος μαζί με το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

Το άγνωστο νησί της Ωραίας Ελένης που πήρε το όνομά του από ένα ξεχασμένο κράνος

Και ποιος δε θα ήθελε να το γνωρίσει κοντά και να ταξιδέψει με έναν παράξενο τρόπο πίσω στο χρόνο αφήνοντας την φαντασία του ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα – Ο Νίκολα Τέσλα Πατεντάρει Την Ηλεκτρική Γεννήτρια
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με Νταλάρα και Τσαλιγοπούλου στο Ηρώδειο
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος