ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!

CASTING. Μυστικά και αλήθειες για μια επιτυχημένη ακρόαση σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

MARKETING. Πως να προωθείς με αποτελεσματικότητα τον εαυτό σου ως ηθοποιός.

Οι μαθητές θα δοκιμαστούν πάνω σε όλα τα στάδια μιας ακρόασης, όπως η παρουσίαση του εαυτού τους, τα self tape, η παρουσίαση ενός κειμένου που έχουν επιλέξει και δουλέψει οι ίδιοι και η παρουσίαση ενός κειμένου που θα τους έχει δοθεί λίγες ημέρες πριν. Την τελευταία μέρα θα ζητηθεί από τους μαθητές να παρουσιάσουν ένα κείμενο που θα τους δοθεί  20 λεπτά πριν την ακρόαση, μπροστά από επαγγελματία casting director με πολυετή εμπειρία στο χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Το σεμινάριο θα συνδυάσει τις διαφορετικές οπτικές γωνίες των δύο εισηγητών από την εμπειρία τους σε Ελλάδα και Αμερική, προσφέροντας μια σφαιρική εκπαίδευση με θεωρία αλλά κυρίως με πρακτική. Εισηγητές του σεμιναρίου, ο ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος και ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μουσούλης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σε σπουδαστές Δραματικής Σχολής κατόπιν επιλογής, με βάση το βιογραφικό τους.

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ημερομηνίες Σεμιναρίου: 28,29 & 30 Απριλίου

Διάρκεια Σεμιναρίου: 24 ώρες

Παρασκευή 28 Απριλίου: 4 ώρες

Σάββατο 29 Απριλίου: 10 ώρες

Κυριακή 30 Απριλίου: 10 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ

*Υπάρχει η επιλογή παρακολούθησης του σεμιναρίου χωρίς ενεργή συμμετοχή με κόστος 90 ευρώ.

Εισηγητές:

• Χρήστος Βασιλόπουλος- Hθοποιός

• Κωνσταντίνος Μουσούλης- Σεναριογράφος/ Σκηνοθέτης

Συγκεκριμένα στο σεμινάριο θα δούμε:

 1) Ποια είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένας ηθοποιός ξεκινώντας την καριέρα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 • Τεχνικές επικοινωνίας με Casting Directors, σκηνοθέτες και παραγωγούς. Όσα πρέπει να ακούς και να αξιοποιείς για να φτάσεις πιο κοντά στον επιθυμητό ρόλο. Η σημαντικότητα της επικοινωνίας.
 • Δημιουργία Self Tape.
 • Σωστό Βιογραφικό Σημείωμα. Μάθε να δημιουργείς ένα βιογραφικό που σε αντιπροσωπεύει επαγγελματικά και πως μπορείς να το προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ακρόασης.
 • Σωστή φωτογραφία πορτραίτου.

 2) Πως προετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη ερμηνεία στην κάμερα.

 • ψυχολογία
 • μελέτη κειμένου
 • η δημιουργία και το χτίσιμο του χαρακτήρα
 • ακούω και αντιδρώ
 • ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη/ casting director
 • ψυχολογία on set

 3) Προετοιμασία και τεχνικές μια ακρόασης.

 • Προσομοίωση μιας κανονικής ακρόασης υπό την επίβλεψη γνωστού Casting Director
 • Προσομοίωση γυρίσματος σε συνθήκη casting πάνω σε σκηνές που θα έχουν λάβει οι μαθητές από πριν
 • Cold Reading προετοιμασία σκηνής για δοκιμαστικό on camera σε ελάχιστο χρόνο: πως να διαχειριστείς τον χρόνο που σου δίνεται και που να εστιάσεις
 • Πως να αντιμετωπίζετε το αποτέλεσμα της κάθε ακρόασης

 4) Πως μπορείς να αναδείξεις την μοναδικότητα σου σαν ηθοποιός.


Ημέρα 1η

1η Ενότητα

1) Σύσταση και εισαγωγή στο σεμινάριο από τους δύο εισηγητές

2) Η επαγγελματική πορεία και οι ευκαιρίες για τον ηθοποιό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

– Προβολή σκηνών από ταινίες και Showreel

Διάλειμμα

2η Ενότητα

1) Self tape γνωριμίας on camera

2) Casting σκηνής

(ο κάθε μαθητής θα έχει προετοιμάσει για την πρώτη ημέρα μια σκηνή της επιλογής του διάρκειας 1΄ – μπορεί να είναι ένας μονόλογος ή σκηνή από σειρά ή ταινία)

Ημέρα 2η

1η Ενότητα

 1) Ατομική προετοιμασία του κάθε μαθητή για τα selftape/ Χρήστος Βασιλόπουλος

 Διάλειμμα

2) Λήψη των selftape υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη/ Κωνσταντίνος Μουσούλης

Διάλειμμα

2η Ενότητα

 1) Προετοιμασία των σκηνών (ντουέτα)/ Χρήστος Βασιλόπουλος

{Οι μαθητές θα έχουν λάβει μια εβδομάδα πριν 3 σκηνές (κωμική,δραματική,θρίλερ) τις οποίες θα πρέπει να μάθουν. Την ημέρα αυτή θα γίνει η προετοιμασία και η λήψη των σκηνών ανά ζευγάρι. Τα ζευγάρια θα ανακοινωθούν την προηγούμενη ημέρα.}

Διάλειμμα

2) Λήψη των σκηνών/ Κωνσταντίνος Μουσούλης

-πρόβα σκηνής

-παρατηρήσεις-καθοδήγηση

-λήψη

Q&A

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Την ημέρα αυτή θα γίνουν οι λήψεις των selftape και των σκηνών, τα οποία θα λάβουν οι μαθητές μετά το τέλος του σεμιναρίου.

Ημέρα 3η

1η Ενότητα

Marketing

Διάλειμμα

2η Ενότητα

Cold Reading

O κάθε μαθητής έχει 20΄ για να προετοιμαστεί.

Q&A

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ημέρα αυτή οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και την σκηνή τους, παρουσία γνωστού casting director.Χρήστος Βασιλόπουλος

Ηθοποιός με ρόλους σε διεθνής παραγωγές του HBO, NBC, MILLENIUM MEDIA και ελληνικές παραγωγές σε ΑΝΤ1, MEGA

 Ο Χρήστος Βασιλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να δουλεύει ως επαγγελματίας ηθοποιός το Δεκέμβριο του 1996 πριν ακόμα μπει στη Δραματική Σχολή

‘’Ίασμος’’, από την οποία αποφοίτησε το 2000. Το 1999 συμμετείχε στο Summer Course της A.A.D.A ( American Academy of Dramatic Arts) στη Νέα Υόρκη και από το 2009 μέχρι και σήμερα αποτελεί ενεργό μέλος του Ivana Chubbuck Studio Hollywood. Στην Ελλάδα συμμετείχε σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, δούλεψε για τέσσερα συνεχή έτη στο Εθνικό Θέατρο και έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες όπως, Τα Ματωμένα Χώματα, Έρωτας, Λόλα, Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον, Αληθινοί Έρωτες, Η Γη της Ελιάς κ.α.

Ζει και εργάζεται στο Los Angeles από το 2009 μέχρι και σήμερα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες της Αμερικανικής τηλεόρασης, όπως το The Closer, Banshee και Blindspot, The Last Ship, Whiskey Cavalier, Warrior αλλά και σε ταινίες.

Το 2022 συμμετείχε στην ταινία ‘’The Enforcer’’ με τον Antonio Banderas.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος έχει μεταφράσει στα Ελληνικά, μαζί με τον Γιώργο Καραμίχο, το best seller εγχειρίδιο για ηθοποιούς ‘’The Power of the Actor’’ ( H Δύναμη του Ηθοποιού) της Ivana Chubbuck (Ιβάνα Τσάμπακ). Είναι ο μόνος Έλληνας ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο πετυχημένο Video Game ‘’Metal Gear Solid V:The Phantom Pain’’.


Κωνσταντίνος Μουσούλης

Σεναριογράφος/ σκηνοθέτης με πολυετή εμπειρία σε Ελλάδα, Αγγλία και Αμερική.

Ο Κωνσταντίνος Μουσούλης, είναι βραβευμένος σκηνοθέτης με 15 χρόνια εμπειρίας. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 16 μικρού μήκους ταινίες διαφόρων ειδών από δράμα, κωμωδία, θρίλερ, δράσης, film noir και βουβές. Ο Κωνσταντίνος,  έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς που έχουν συμμετάσχει σε δημοφιλείς διεθνείς σειρές όπως Game of Thrones, Homeland, True Blood, Blacklist, Banshee, Hawaii Five-0, The Good Wife και Breaking Bad. Επίσης έχεις γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 50 web-scenes όπου είχε την ευκαιρία να δουλέψει με ηθοποιούς κάθε ηλικίας, εθνικότητας και επιπέδου.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διδάσκει υποκριτική μπροστά στη κάμερα, κυρίως μέσω των σεμιναρίων που πραγματοποιεί σε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Αθήνα. Παράλληλα προετοιμάζεται να σκηνοθετήσει τη πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.


Προηγούμενο άρθροHelmos Mountain Festival 2023 στα Καλάβρυτα
Επόμενο άρθροΔύο νέα παιδικά βιβλία για την αναζωογόνηση της γης