Γαλλικές εκλογές - Exit Poll: Νίκη Μακρόν με 58%

Την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν με άνετη νίκη έδειξε το exit poll – Προηγείται με 16 μονάδες έναντι της Μαρίν Λεπέν που φαίνεται ότι αποσπά ποσοστό 42%

Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά εκλέγεται ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του exit poll.

Ο Μακρόν κέρδισε, αλλά η Γαλλία είναι πιο διαιρεμένη παρά ποτέ | in.gr

Ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος, εξασφαλίζει την παραμονή του στην εξουσία για άλλα πέντε χρόνια με μεγάλη νίκη, που κυμαίνεται στο 58%.

Ο Μακρόν κατάφερε να προηγηθεί με 16 μονάδες έναντι της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λεπέν, που φαίνεται ότι έλαβε το 42% των ψήφων, ένα ποσοστό λιγότερο απ’ όσο ανέμενε το επιτελείο της.  Η συμμετοχή των Γάλλων πολιτών ανήλθε στο 71,8%.

Η επανεκλογή Μακρόν γίνεται με μικρότερο ποσοστό απ’ ότι το 2017, όταν είχε 66,1% έναντι 33,9%, της Μαρίν Λεπέν, ωστόσο είναι μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις εδώ και δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται ο πρώτος πρόεδρος που  καταφέρνει να επανεκλεγεί εδώ και 20 χρόνια. Τελευταία φορά, ήταν το 2002, όταν ο Ζακ Σιράκ επανεξελέγη κερδίζοντας τον πατέρα της Μαρίν Λεπέν, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Μακρόν: Νικητής των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 58% | Moneyreview.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα ταινία : Τρεις Ευχές για τη Σταχτοπούτα.
Επόμενο άρθροΠώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ΜΜΜ.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.