Η ζυθοποιία ιδρύθηκε στις 11 Ιουνίου του 1870 στη Άμστερνταμ και πήρε την επωνυμία της από τον ποταμό Άμστελ. Από το 1872, η Amstel είχε ετήσια παραγωγή 10.000 εκατόλιτρα. Αρχικά, η μπύρα ήταν διαθέσιμη ως επί το πλείστον στο Άμστερνταμ. Από το 1883, ξεκίνησε η εξαγωγή της προς τη Μεγάλη Βρετανία και τις ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες.
Η Beiersche Bierbrouwerij de Amstel συστάθηκε στη Βαυαρία το 1892. Το 1915 η παραγωγή της Amstel είχε αυξηθεί είκοσι φορές και το 1926, η Amstel αποτελούσε από ένα τρίτο των ολλανδικών εξαγωγών μπύρας. Το 1941, η Amstel, μαζί με την Heineken, αγόρασαν στο Άμστερνταμ ζυθοποιία Van Vollenhoven’s Bierbrouwerij, η οποία έκλεισε το 1961.
Το 1954, η Amstel έχτισε ζυθοποιείο στην ολλανδική Γουιάνα. Λίγα χρόνια αργότερα, η Amstel ήταν η πρώτη ολλανδική ζυθοποιία με εξαγωγή μπύρας σε μεταλλικά κουτιά. Το 1958, μια θυγατρική της Amstel παρουσίασε την πρώτη μπύρα της στην Ιορδανία. Το 1960, η τρίτη θυγατρική της Amstel άνοιξε το Κουρασάο. Το 1963 άνοιξαν δύο νέες ζυθοποιίες, μία στο Πουέρτο Ρίκο και μία στην Ελλάδα. Η Amstel εξαγοράσθηκε από την Heineken International το 1968.