73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης : η Ελλάδα με τη συμμετοχή 27 εκδοτικών οίκων και φορέων

​Με τη συμμετοχή 27 εκδοτικών οίκων και φορέων, με μεγαλύτερο περίπτερο, με πλήθος εκδηλώσεων και νέα οπτική ταυτότητα, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην 73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022.

Την εθνική αποστολή στην 73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης διοργανώνει η Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη καθώς και του Enterprise Greece.

Η ελληνική παρουσία πλαισιώνεται από εκδηλώσεις γύρω από τον άξονα της μετάφρασης, καθώς αυτό είναι και το κεντρικό θέμα της φετινής έκθεσης, «translate transfer transform». Στο περιθώριο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς του εξωτερικού με σκοπό την ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας και την εξωστρέφεια της εκδοτικής δραστηριότητας.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, θα εγκαινιάσει το εθνικό περίπτερο και θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και συναντήσεις κατά την διάρκεια της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης.

Προηγούμενο άρθροΜαθήματα δημοκρατίας: Βλέμμα εφήβων 2022-2023
Επόμενο άρθρο34οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου