34οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) και ο Θεατρικός Οργανισμός  Κύπρου (ΘΟΚ) προκηρύσσουν τους 34ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου, για την σχολική χρονιά 2022-23.

Με γνώμονα τη θέρμη με την οποία αγκαλιάζονται κάθε χρόνο οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου και την εξαιρετική δουλειά των συμμετεχόντων/ουσών, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, οι διοργανωτές του θεσμού καλούν όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν και να ξεχωρίσουν στη φετινή διοργάνωση, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία, ως μέσο διατήρησης του πολύτιμου διαλόγου των μαθητών με
τις τέχνες και των πολιτισμό.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν και φέτος τόσο στο Σύγχρονο Θέατρο όσο και στο Αρχαίο Δράμα και θα πρέπει υποχρεωτικά να ληφθούν υπόψη όλα όσα προνοούνται από τις συγκεκριμένες εγκυκλίους του ΥΠΑΝ σχετικά με την υγεία των μαθητών και των θεατών, που πρόκειται να παρακολουθήσουν τις μαθητικές θεατρικές παραστάσεις. Όσον αφορά τους 35ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου για την επόμενη σχολική χρονιά 2023-24, ενημερώνεστε από φέτος ότι θα είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά στο Αρχαίο Δράμα, σε μια προσπάθεια να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους τα σχολεία μας στην τραγωδία ή την κωμωδία ή το σατιρικό δράμα. Τονίζεται ότι θα διοργανωθούν ειδικά σεμινάρια για τους/τις εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν την προετοιμασία των παραστάσεων.

Στόχος, ωστόσο, της φετινής διοργάνωσης παραμένει η ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, δίνοντας την ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες να προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα σε κλίμα χαράς και συμμετοχικότητας, τηρώντας τα δέοντα μέτρα.

Οι Διευθύνσεις των σχολείων και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά τους όρους συμμετοχής των Αγώνων Θεάτρου και να τους τηρήσουν με ιδιαίτερη προσοχή.

Στην ενότητα DOWNLOADS μπορείτε να βρείτε την Προκήρυξη των Αγώνων και το Έντυπο Συμμετοχής.

https://www.thoc.org.cy/el/theatredevelopment/theatreeducation/schooltheatre/34theatregames

Προηγούμενο άρθρο73η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης : η Ελλάδα με τη συμμετοχή 27 εκδοτικών οίκων και φορέων
Επόμενο άρθροHappy Traveller στον ΣΚΑΪ: 2ο Μέρος από το ταξίδι στο Βιετνάμ