68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς – Να κάνουμε τη φύση σπίτι μας

Από 27/4 έως και 15/5 θα διεξαχθεί η 68η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, που είναι η μεγαλύτερη γιορτή των λουλουδιών και φυτών στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς «Δήμαρχος Δημ. Ζωμόπουλος».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς: «Για 19 ημέρες σε έκταση 20 στρεμμάτων και με τη συμμετοχή 70 παραγωγών και εκθετών η Ανθοκομική Έκθεση μας υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών και λουλουδιών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 28 Απριλίου στις 20.00».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος μας καλωσορίζει και μας προτρέπει να επισκεφθούμε την φετινή έκθεση. «Με την επίσκεψή μας στην Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς γιορτάζουμε με Αισιοδοξία την Αναγέννηση της Φύσης ανοίγοντας δρόμους για να χρωματίσουμε τις ζωές μας με Χαρά κι Ελπίδα για το Αύριο. Στην έκθεση δεν θα βρείτε μόνο ποιοτικά προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές αλλά νέες γνώσεις για την κλιματική αλλαγή και προτάσεις για «κήπους ευεξίας».Στηρίζουμε μαζί σας τον πρωτογενή τομέα και τους Έλληνες Παραγωγούς που εκθέτουν για άλλη μια χρονιά τα χιλιάδες προϊόντα της ανθοκομίας και της κηπευτικής».

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» κ. Χρήστος Λαχανάς αναφέρθηκε στην τιμή που του γίνεται να αναλάβει για πρώτη φορά την Προεδρία της Ανθοκομικής και καλωσορίζει τους επισκέπτες της Έκθεσης «σε μια γιορτή των αισθήσεων, σε μια στάση ζωής πιο κοντά στο περιβάλλον και σε ένα πεδίο συνεργασίας προοδευτικών ανθρώπων, φορέων και εταιρειών».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, αναφέρεται πως: «Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μας καλεί “Να κάνουμε τη φύση σπίτι μας”. Στη διάθεση των επισκεπτών θα βρίσκονται:

Εξειδικευμένοι γεωπόνοι οι οποίοι θα μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο μας ή το μπαλκόνι μας.
Το Εκθεσιακό Τμήμα της έκθεσης όπου ένδεκα αρχιτέκτονες τοπίου έχουν σχεδιάσει ένδεκα Κήπους Ευεξίας, οι οποίοι προσφέρουν την ομορφιά και αρμονία της φύσης.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της έκθεσης για Σχολεία με τίτλο “ΑΛΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΖΩ” και με αντικείμενο την Κλιματική Αλλαγή.

Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης είναι 10.00 – 22.00. Η είσοδος είναι δωρεάν τις καθημερινές από το πρωί έως τις 16:00 και υπάρχει εισιτήριο 1,5 ευρώ για μετά τις 16.00 και τα Σαββατοκύριακα.

Ας υποδεχθούμε όλοι τη φετινή Άνοιξη με τη μοναδική διάθεση που μας φέρνει το ονειρικό σκηνικό της 68ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς».

 

Πηγή: ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Ghostbusters 5 έρχεται!
Επόμενο άρθροΤριήμερο Πρωτομαγιάς: «Απογείωση» κρατήσεων.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος