Στη φετινή, 5η διοργάνωση του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας φιλοξενούνται 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 34 χώρες, οι οποίες αποτυπώνουν την πραγματικότητα και τον πλούτο των πολιτισμών της σύγχρονης κοινωνίας. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών σκηνοθετών και αφηγείται ιστορίες συμπερίληψης, κατάρριψης στερεοτύπων, περιβαλλοντικής αφύπνισης, ψηφιακής συνείδησης.

Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν:
• το αφιέρωμα “Η Γειτονιά μας” με ταινίες που ανοίγουν ένα παράθυρο στην καθημερινότητα, τις χαρές, τις περιπέτειες και τις προκλήσεις των παιδιών και των νέων στις κοντινές στην Ελλάδα χώρες της Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
• Kids’ Picks & Teens’ Picks: Για πρώτη φορά φέτος, μια ομάδα σινεφίλ μαθητών και μαθητριών της Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου ανέλαβε ρόλο επιμελητή προγράμματος.
• Περιβάλλον: Για άλλη μια χρονιά, το Φεστιβάλ πραγματοποιεί τη δέσμευσή του να φέρει την επόμενη γενιά πιο κοντά στη ζωτική σημασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων του, μέσα από τη δύναμη του σινεμά.
• Ζωντανή απόδοση: Μια μαγική εμπειρία που συνδυάζει την κινηματογραφική προβολή με ζωντανή performance ηθοποιού επί σκηνής.
• Καθολικά προσβάσιμες προβολές για όλους: Με τη συνεργασία των TheHappyAct, Liminal και HandsUp, το κοινό του Φεστιβάλ θα παρακολουθήσει ταινίες προσαρμοσμένες για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα και με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.
• Εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς: Φέτος, το Φεστιβάλ οργανώνει ένα ειδικό εργαστήριο για γονείς, ανοίγοντας τη συζήτηση για το πότε αρχίζουμε να βάζουμε όρια, πώς τα επικοινωνούμε, πώς επηρεάζουν τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του παιδιού.

Οι θεατές του Φεστιβάλ μπορούν να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από τις αγαπημένες ενότητες όπως: Μικρά για τα Μικρά, Digital Etiquette, Night Fright, Ζωηροί Φίλοι, Ζωντανή μεταγλώττιση, Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Λεπτά κ.ά. Για τους πολύ μικρούς φίλους του Φεστιβάλ, το Baby & Me επιστρέφει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου, ενώ το ζωηρό playroom στο φουαγιέ της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος θα πλημμυρίσει με χρώματα και μουσικές. Εκεί, θα παρακολουθήσουμε και δύο υπέροχες συναυλίες με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Ωδείου Αθηνών.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Το ωράριο που αναγράφεται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη
Επόμενο άρθροAndre Monet έκθεση “Legends”
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος