1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας IFFA

Το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας IFFA (2 – 5 Μαρτίου 2023) επικεντρώνεται σε ασυνήθιστες ταινίες που προκαλούν τους θεατές τους. Πιστεύουμε στη δύναμη των ταινιών να εμπνέουν την αλλαγή στην κοινωνία μας. Το IFFA πιστεύει ότι ο ανεξάρτητος κινηματογράφος είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου και δεσμεύεται να επιμελείται δίκαια και χωρίς αποκλεισμούς προγράμματα για όλους.

Μέσω προβολών, Q&A, συζητήσεων και εκθέσεων, το IFFA σκοπεύει να ενισχύσει τον διάλογο, να προωθήσει τη μάθηση και να δημιουργήσει μια κοινότητα βασισμένη στον κινηματογράφο. Το πρόγραμμα του IFFA θα επικεντρωθεί σε τολμηρές κινηματογραφικές δημιουργίες που αγκαλιάζουν ατρόμητα καλλιτεχνικά έργα. Αναζητούμε διαρκώς φρέσκες ταινίες, οπτικές καινοτομίες, τολμηρούς πειραματισμούς και νέες προσεγγίσεις στις οπτικές τέχνες. Το IFFA υποστηρίζει τον κινηματογράφο που ενισχύει την ελευθερία και τις νέες μεθόδους οπτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Δεσμευόμαστε να παραμένουμε ελεύθεροι και ανοιχτοί στη συνεχή ανακάλυψη.

Το IFFA μέσω του οραματικού προγραμματισμού της σκοπεύει να ενισχύσει την ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή με δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ για την 1η έκδοσή του θα αποτελείται από δύο κύριες ενότητες:

– Διεθνές Διαγωνιστικό Ελάφι – Μεγάλου Μήκους
– Διεθνές Διαγωνιστικό Ελάφι – Μικρού Μήκους

ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Οι υποβολές είναι ανοικτές και δωρεάν.
Προθεσμία Υποβολής 31.01.2023.

Προηγούμενο άρθροOnline έκθεση του Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες
Επόμενο άρθρο«Πάρτυ γενεθλίων» με τη Σαλίνα Γαβαλά στο Μέγαρο Μουσικής
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος