Μπραντ Πιτ και Νικ Κέιβ εκθέτουν μαζί τα έργα τους σε έκθεση γλυπτικής

O Μπραντ Πιτ παρουσιάζει έργα γλυπτικής που δημιούργησε σε μια νέα έκθεση στη Φινλανδία.

Ο Αμερικανός ηθοποιός συμμετέχει στην έκθεση με τίτλο «Thomas Houseago’s WE with Nick Cave & Brad Pitt» που διοργανώνεται σε Μουσείο στο Τάμπερε, η οποία περιλαμβάνει επίσης έργα κεραμικής του Αυστραλού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Νικ Κέιβ και του Βρετανού γλύπτη και ζωγράφου, Τόμας Χάουζεγκο.

Η συλλογή εννέα αντικειμένων του Μπραντ Πιτ περιλαμβάνει μικρού μεγέθους γλυπτά και μεγάλων διαστάσεων δημιουργίες, μεταξύ άλλων ένα μπρούτζινο έργο που απεικονίζει τον Χαν Σόλο από την κινηματογραφική σειρά «Star Wars» και ένα μικροσκοπικό σπίτι από φλοιό δέντρων.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός φιλοτέχνησε πολλά ξύλινα κηροπήγια «Candle Holders For Loved Ones» τα οποία όπως διευκρίνισε «δημιουργήθηκαν την περίοδο της Covid-19».

Ο Μπραντ Πιτ δεν παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, στο Μουσείο Τέχνης Sara Hildén, αλλά φωτογραφίες από την έκθεση με τα έργα του Αμερικανού ηθοποιού δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η καλλιτέχνης/σχεδιάστρια DeBranne Treu.

«Είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης που δημιουργεί με έντονο πάθος και ορμή» έγραψε μεταξύ άλλων στα σχόλιά της.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που ο Τόμας Χάουζεγκο αποφάσισε να φέρει την έκθεση We στο Τάμπερε. Είναι επίσης συναρπαστικό να βιώνουμε μια νέα και διαφορετική καλλιτεχνική πλευρά του Νικ Κέιβ και του Μπραντ Πιτ. Η WE μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και την αίσθηση της κοινότητας που ταιριάζει απόλυτα με το Τάμπερε, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ικανότητά της για αλλαγή και λήψη τολμηρών αποφάσεων από κοινού. Το μήνυμα της από κοινού δημιουργίας και του να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο είναι πολύ ισχυρό σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς», ανέφερε η δήμαρχος του Τάμπερε, Άννα Κάισα Ίκονεν.

Πηγη : Cnn

Προηγούμενο άρθρο«ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ» – Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1
Επόμενο άρθροΔιεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2022
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.