Οι ναοί της Βενετίας στο φωτογραφικό βιβλίο 100 Churches of Venice and the Lagoon

Τη μαγεία των ναών στη Βενετία αιχμαλωτίζει στο φωτογραφικό του πρότζεκτ 100 Churches of Venice and the Lagoon ο Αλεχάντρο Μεριζάλντε φωτογράφος από το Εκουαδόρ με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η μαγεία των ναών στη Βενετία μέσα από ένα φωτογραφικό βιβλίο

Η Βενετία είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο και επίσης είναι θέμα πολλών έργων τέχνης και λογοτεχνίας.

Στο λεύκωμα 100 Churches of Venice and the Lagoon, ο φωτογράφος που εργάζεται στη Βενετία από το 2008, επισκέπτεται την πόλη κάθε χειμώνα, καταγράφει τους πολλούς χώρους θρησκευτικής λατρείας της Βενετίας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι καθολικές εκκλησίες, αλλά και δύο συναγωγές και έναν αγγλικανικό ναό.

100 Churches of Venice and the Lagoon: Το φωτογραφικό βιβλίο του Αλεχάντρο Μεριζάλντε | CultureNow.gr

Το βιβλίο προβάλλει την τεράστια αρχιτεκτονική ποικιλομορφία των εκκλησιών στη Βενετία κάποιες είναι επιβλητικά κλασικές, με κορινθιακούς κίονες που καλύπτονται από γλυπτά Αγίων, άλλες με τοξωτά παράθυρα της Ενετικής Αναγέννησης και άλλες πιο λιτές μοιάζουν με οπλαθήκες ή κατοικίες.

Ο φωτογράφος έχει συμπεριλάβει φωτογραφίες εκκλησιών από τη Βενετία και τα νησιά που περιβάλλουν την ενετική λιμνοθάλασσα, Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο, Πελεστρίνα κλπ

San Michele in Isola - Wikipedia

Πολλές εκκλησίες φέρουν το σύμβολο του «Παντεπόπτη οφθαλμού» στην κορυφή των προσόψεών τους, καθώς και ροζέτες, κύκλους και στρογγυλά παράθυρα.

100 Churches of Venice and the Lagoon — Alejandro Merizalde

Η Σάντα Μαρία Γκλοριόζα ντέι Φράρι η μεγαλύτερη εκκλησία στη Βενετία, μία από τις τρεις σωζώμενες γοτθικού ρυθμού στην πόλη, ο ναός του Αγίου Νικολάου του Τολεντίνο, οι εκκλησίες της Αγίας Μαρίας του Μιράκολι, της Μαρίας Μαγδαληνής, του Αγίου Βαρνάβα είναι μεταξύ εκείνων που παρουσιάζονται στο βιβλίο.

CHORUS CHURCHES | VeneziaUnica City Pass

Στο δοκίμιο της Μαρίνα Γκασπαρίνι Λαγκράντζε, που περιλαμβάνεται στο λεύκωμα παρέχεται περιγραφή που συνδυάζει την προσωπική της εμπειρία ως πρώην κάτοικος της Βενετίας με την οπτική της ως ιστορικός και διαννοούμενη.

100 Churches από Venice and the Lagoon»: Μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ γνωρίστε τους ναούς στη Βενετία | Ειδησεις | Pagenews.gr

Προηγούμενο άρθροΝτάνιελ Ντέι Λιούις: Είναι συνταξιούχος και ασχολείται με την ξυλουργική.
Επόμενο άρθροΕνδιάμεσες εκπτώσεις: Ξεκινούν στις 3 Μαΐου.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.