Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων αγχωτική, ιδιαίτερα όταν ζεις στη μεγάλη πόλη. Συχνά βιώνουμε δυσάρεστες, βαρετές, ακόμη και μίζερες στιγμές που θα προτιμούσαμε να τις αποφύγουμε.

Αποζητάμε την φυγή από αυτές, μέσα από δραστηριότητες που απομακρύνουν το μυαλό και το σώμα από τα προβλήματα και την καθημερινότητα. Οι μέθοδοι διαφυγής μπορεί να ποικίλουν και να είναι ιδιαίτερα διαφορετικοί για τον καθένα, περιλαμβάνοντας τα ταξίδια, το διάβασμα, τη μουσική, τον αθλητισμό, το χορό, την κηπουρική, αλλά και τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, το άσκοπο περπάτημα στη πόλη, το περιστασιακό σεξ, ίσως και την απόλαυση του να μη κάνεις απολύτως τίποτα.

Διερευνώντας ότι μας οδηγεί στην εκτόνωση, τη χαρά και την ονειροπόληση, τις μικρές δόσεις ευτυχίας μέσα στη πόλη, η FokiaNou Art Space, συνεχίζοντας τις ομαδικές εκθέσεις του Ιανουαρίου με θέμα την Αθήνα, πραγματοποίησε ακόμα μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες της πόλης, ζητώντας τους να αναδείξουν τις χαρακτηριστικότερες αθηναϊκές εκφάνσεις διαφυγής, σε οποιαδήποτε μορφή.

Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, παρουσιάζεται στην έκθεση “Escapism in Athens” που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 με τη συμμετοχή 25 εικαστικών σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox.
Προηγούμενο άρθροΙσχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Επόμενο άρθροΠρωταγωνιστές: Η εκπομπή παρουσιάζει την άγρια γοητεία των «σκυλάδικων»