Μέρες γιορτινές, μέρες χαράς, μέρες γεμάτες αγκαλιές πλησιάζουν. Το Ίδρυμα Takis με βλέμμα στραμμένο στη φροντίδα της οικογένειας ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ένα Σαββατοκύριακο χαράς, διασκέδασης και απόλαυσης.

Στις 17 & 18 Δεκεμβρίου μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνουν στιγμές δημιουργίας, και ταυτόχρονα ετοιμάζουν καλάθια αγάπης για να προσφέρουν σε όσους έχουν ανάγκη. 

Μικροί και μεγάλοι, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα καλούνται να μαγειρέψουν στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Φοράνε ποδιές και σκούφους, σηκώνουν μανίκια και πιάνουν τις ξύλινες κουτάλες. Όλες οι Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές αναδύονται στον αέρα. Υπέροχες συνταγές ζαχαροπλαστικής βγαίνουν από το συρτάρι και γίνονται η αφορμή για το πιο ευωδιαστό και λαχταριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Η δημιουργικότητα όμως δεν σταματά εκεί. Οι μικροί σεφ, αφήνουν την κουζίνα και συνεχίζουν την ημέρα τους στο Μουσείο του Ιδρύματος, όπου μεταμορφώνονται σε πολυτάλαντους, εικαστικούς καλλιτέχνες, δημιουργούν, στολίζουν κι ετοιμάζουν όλοι μαζί τα Καλάθια της Αγάπης.

Με φυσικά υλικά από τους κήπους άλλα και με υλικά χειροτεχνίας φιλικά προς το περιβάλλον, δημιουργούν μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες. Ένα έλατο στημένο στους κήπους, περιμένει να διακοσμηθεί με τις χειροποίητες δημιουργίες και έπειτα θα φωταγωγηθεί υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Φυσικά, και οι συνοδοί θα έχουν την τιμητική τους καθώς όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος, όπου ο Takis έζησε και δημιούργησε μοναδικά σύγχρονα έργα κινητικής τέχνης.

Σκοπός της δράσης μας είναι μέρος των γλυκών, των στολιδιών και των καρτών, που με τόση φροντίδα και αγάπη θα έχουν ετοιμάσει τα παιδιά και οι γονείς τους, να δοθούν σε τοπικές Δομές ανηλίκων και ενηλίκων που έχουν ανάγκη.

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες σας περιμένει να περάσετε παρέα δυο ξεχωριστές ημέρες, γεμάτες μυρωδιές, αρώματα, χρώματα και λάμψη προσφέροντας απλόχερα τα Καλάθια της Αγάπης σε αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται.

Προσοχή. Υπάρχει dress code. Φορέστε ό,τι πιο γιορτινό!

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Το Πλοίο «Ηράκλειο» Βουλιάζει Στη Φαλκονέρα
Επόμενο άρθρο1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ Human Cast