Χαμένος πίνακας του Έγκον Σίλε βρέθηκε μετά από 90 χρόνια

Το 1907, όταν ήταν μόλις 16 ετών ο Αυστριακός ζωγράφος Έγκον Σίλε ζωγράφισε το θείο και κηδεμόνα του να παίζει πιάνο.

Lost Egon Schiele Painting To Go To Auction As An NFT With LaCollection – ULTCUBE88 – Lates NFT News

Ο πίνακας ήταν γνωστό ότι υπήρχε, καθώς είχε απαθανατιστεί σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, όμως επί 90 χρόνια δεν τον είχε δει (σχεδόν) κανείς.

Τώρα, το έργο «Leopold Czihaczek at the Piano» βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή στη Βιέννη και θα εκτεθεί δημόσια για πρώτη φορά στο Μουσείο Λέοπολντ στην Αυστρία, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συλλογή έργων του σπουδαίου εξπρεσιονιστή ζωγράφου.

Αυτή η ασπρόμαυρη φωτογραφία, την οποία έστειλε ο Gustav Huber στη Marie Czihaczek το 1930 ήταν έως τώρα η μόνη απόδειξη ότι ο πίνακας υπήρχε @Leopold Museum, Vienna.

Το έργο θα ενταχθεί στη συλλογή NFT (ψηφιακών πιστοποιητικών πνευματικής ιδιοκτησίας) του Μουσείου, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 24 πίνακες και σχέδια του Έγκον Σίλε.

Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη LaCollection, μια νέα πλατφόρμα με NFT. Τα χρήματα από τα NFT θα διατεθούν για την αποκατάσταση του πίνακα και την επέκταση της συλλογής Σίλε του Mουσείου, το οποίο ελπίζει ότι τελικά θα καταφέρει και να αγοράσει και το συγκεκριμένο πίνακα από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του.

Ο ιδρυτής του Μουσείου Λέοπολντ, Ρούντολφ Λέοπολντ ήταν ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του έργου του Σίλε, ο οποίος στη σύντομη ζωή του που διακόπηκε από την ισπανική γρίπη, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακό για την εποχή του έργο.

Ο πίνακας «Leopold Czihaczek at the Piano» εμφανίζει τον θείο και νόμιμο κηδεμόνα του ζωγράφου να παίζει πιάνο στο διαμέρισμά του στην περιοχή Λέοπολντστατ της Βιέννης.

«Μετά τον καθαρισμό και την αποκατάστασή του πίνακα, θα έχουμε την ευκαιρία να τον παρουσιάσουμε στο κοινό στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεση μας Vienna 1900», ανέφερε η Βερένα Γκάμπερ από το Κέντρο Ερευνών του Μουσείου.

Η Ιστορία Πίσω από τον Πίνακα: Ο Θάνατος και η κόρη του Έγκον Σίλε | CultureNow.gr

Προηγούμενο άρθροElectric Ladyland: Το πρώτο μουσείο τέχνης φθορισμού.
Επόμενο άρθροΔιομήδειος Βοτανικός Κήπος.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.