Η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023 καλούνται μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ προσφέροντας τους μία συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία που θα τους μαγέψει.
Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες blockbuster. Περιηγηθείτε στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και ζήστε μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομπότ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Η ρομποτική αποτελεί πια μέρος της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Στην έκθεση World of Robots παρουσιάζουμε την πορεία και το αποτύπωμα των ρομπότ από το ξεκίνημα τους μέχρι και σήμερα, δείχνουμε την χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή, αλλά και τη σπουδαιότητά τους στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την περίφημη εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) μέσα από παραδείγματα και απλές εφαρμογές.
Το κοινό θα έχει επίσης την δυνατότητα, μεταξύ πολλών άλλων, να δει από κοντά:
• Εντυπωσιακά αντίγραφα ρομπότ από blockbuster ταινίες που έχουν γράψει ιστορία (Terminator, R2D2, Transformers, Alien, C3PO, Man in Black, κλπ.).
• Την ΚΟΚΟ, το αξιαγάπητο σκυλορομπότ που χορεύει και εκτελεί με απίστευτη ακρίβεια διάφορα κόλπα.
• Τον ΑΟΒΟ, το service robot στον χώρο των νοσοκομείων.
• Την PUDU, το cat robot που αποτέλεσε το πρώτο service robot για την αλυσίδα McDonald’s.
• Διάφορα μοντέλα INFO ROBOTS και τις εφαρμογές τους σε νοσοκομεία, αεροδρόμια, κτλ.
• Βιομηχανικά ρομπότ.
• Συλλεκτικές ρέπλικες και Nano Chip.
• 3D Printers & 3D Hologram innovations.

Στην έκθεση συμμετέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eduact. Η Eduact πραγματοποιεί διαγωνισμούς Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας της FIRST®, η οποία είναι ηγέτης στο STEM σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει λάβει βραβεία σε παγκόσμιες διοργανώσεις. Διαθέτει ρομπότ, θεματική πίστα και πολυμεσικό διαδραστικό υλικό για τα ηλικιακά γκρουπ: FIRST® LEGO® League Challenge (9 – 16) – Explore (6 – 10) – Discover (4 – 6), FIRST Tech Challenge (12 – 18), καθώς και υλικό από την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST Global.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αννίτα Βορεάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, e-mail: avoreadou@ime.gr Τ. 212 254 0444, Κ. 694 612 4653
Νίκος Δαμδημόπουλος, Υπεύθυνος Έκθεσης, K. 694 435 3761

Προηγούμενο άρθροOpen call: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο”Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη” του Νταβίντ Λελαί-Ελό
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος