Βρέθηκε μουμιοποιημένο μωρό μαμούθ με δέρμα και μαλλιά στον Καναδά

Μια σπάνια ανακάλυψη έκαναν μεταλλωρύχοι στα βόρεια του Καναδά όταν εκεί που έσκαβαν βρήκαν ένα μουμιοποιημένο μωρό μαμούθ.

Οι αυτόχθονες Tr’ondek Hwech’in στους οποίους ανήκει η περιοχή Klondike του Γιούκον, όπου βρέθηκε το μαμούθ, ονόμασαν το εύρημα Nun cho ga, το οποίο σημαίνει μεγάλο μωρό ζώου.

artme  Frozen baby woolly mammoth

Πρόκειται για την πρώτη ανακάλυψη στη Βόρεια Αμερική.

Το μουμιοποιημένο μαμούθ της εποχής των παγετώνων πιστεύεται ότι είναι άνω των 30.000 ετών.

Η κυβέρνηση του Γιούκον το συνέκρινε με την ανακάλυψη ενός μωρού μαμούθ στη Ρωσία, στον μόνιμο παγετό της Σιβηρίας το 2007.

Είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το μωρό Lyuba, το οποίο ήταν περίπου 42.000 ετών.

artme mammoth

 

Ανέφερε ότι είναι «το πιο πλήρες μουμιοποιημένο μαμούθ που βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική» και μόνο το δεύτερο τέτοιο εύρημα στον κόσμο.

«Η Nun cho ga είναι όμορφη και ένα από τα πιο απίστευτα μουμιοποιημένα ζώα της εποχής των παγετώνων που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο», δήλωσε ο παλαιοντολόγος του Γιούκον, Γκραντ Ζαζούλα.

«Ανυπομονούμε να τη γνωρίσουμε περισσότερο», πρόσθεσε.

«Ως παλαιοντολόγος της εποχής των παγετώνων, ήταν ένα από τα μεγάλα όνειρα της ζωής μου να έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με ένα μαλλιαρό μαμούθ. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα σήμερα» ανέφερε ακόμη ο δρ. Ζαζούλα.

Και το 1948 είχε ανακαλυφθεί στον Καναδά άλλο ένα μωρό μαμούθ, ο Effie, ωστόσο όχι ολοκληρωμένο και τόσο καλά διατηρημένο.

artme mammoth

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε το Σάββατο ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Επόμενο άρθροΑφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.