Μια ξενάγηση με την ομάδα της ActionPlus. Με εξειδικευμένο διπλωματούχο ξεναγό.

Στη σκιά του Ιερού Βράχου ανακαλύπτουμε μαζί το οθωμανικό παρελθόν της πόλης μας, ανασυνθέτοντας τη ζωή και τις συνήθειες των τότε κατοίκων της.

Ξεκινάμε από το παλιότερο σωζόμενο αρχοντικό της Αθήνας (16ος αι.), την οικία των Μπενιζέλων, η οποία αποτελεί το προγονικό σπίτι της Οσίας Φιλοθέης. Πόσα σπουδαία υπήρξε η Ρεγούλα Μπενιζέλου και γιατί οι Οθωμανοί της επιφύλαξαν ένα τόσο βάναυσο θάνατο;

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο χρόνο περνώντας από το Χαμάμ του Αμπίντ Εφέντη ή το Λουτρό των Αέρηδων, τόπος σωματικής και πνευματικής κάθαρσης των κατοίκων αλλά και από τα σημεία όπου κάποτε φιλοξενούσαν τα πολύβουα παζάρια της πόλης. Σημαντικός σταθμός της βόλτας μας είναι το Φατιχιέ τζαμί, μοναδικό δείγμα οθωμανικής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό χώρο αλλά και το περίφημο ιεροδιδασκαλείο, ο Μεντρεσές όπου οι πλούσιοι Οθωμανοί έστελναν τα παιδιά τους για να λάβουν την καλύτερη μόρφωση. Κατηφορίζουμε προς το άλλοτε Κάτω Παζάρι και το Τζισδαράκη τζαμί, ένα κτίριο που τόσα γράφτηκαν για αυτό και για την κατάρα που το συνοδεύει!

Σημείο συνάντησης / λοιπές λεπτομέρειες
Στην πλατεία Μητροπόλεως, 15′ πριν από την έναρξη της ξενάγησης. Λεπτομερείς οδηγίες αποστέλλονται στους συμμετέχοντες.
Για οποιοδήποτε ερώτημα επικοινωνείτε στο info@action-plus.gr ή στο 210-3230102.

25 Ιουνίου 2022 – 30 Ιουλίου 2022

Προηγούμενο άρθρο«Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves»: Το trailer της ταινίας!
Επόμενο άρθροTindersticks με έγχορδα και guests Live στην Ελλάδα !
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος