Μία πρωτότυπη βραδινή βόλτα στη στολισμένη Αθήνα, διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών και για μέλη των Λεσχών Φιλίας του δήμουΠερισσότεροι από 120 άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν την ευχέρεια να βγουν έξω, να μετακινηθούν και να διασκεδάσουν, περιηγήθηκαν με ταξί στους δρόμους της γιορτινής πόλης και θαύμασαν από κοντά τη φωταγωγημένη Αθήνα. Η πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) και τη διαδικτυακή εκπομπή «ΤΑΞΙΝΟΜΟΙ», έδωσε τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να απολαύσουν -αυτές τις πρώτες μέρες του χρόνου- μια ξεχωριστή βόλτα που τούς έκανε να αισθανθούν χαρά και αισιοδοξία.

φωτο8.JPG

Στη δράση συμμετείχαν αφιλοκερδώς περισσότεροι από 70 οδηγοί ταξί, οι οποίοι παρέλαβαν τους συμμετέχοντες από τρία διαφορετικά σημεία και τούς μετέφεραν στη στολισμένη Αθήνα, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου, την πλατεία Ομονοίας, τη Σταδίου και καταλήγοντας στη λαμπερή πλατεία Συντάγματος. Μέσα από την άνεση του ταξί, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδρομή, που καθ’ όλη τη διάρκειά της συνόδευαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας.

φωτο3.JPEG

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, είναι οι ρίζες και τα «φτερά» μας. Στον Δήμο Αθηναίων, τούς νοιαζόμαστε και προσπαθούμε να τούς φροντίζουμε όλο τον χρόνο και όχι μόνο τις γιορτινές μέρες. Βασική μέριμνά μας είναι να μην αισθάνεται κανείς μόνος, κανένας χωρίς υποστήριξη και αλληλεγγύη. Οι Λέσχες Φιλίας μας είναι γεμάτες από ανθρώπους με κέφι για τη ζωή, δίνοντας και σε εμάς ένα πολύτιμο μάθημα. Για αυτήν τη βόλτα χαράς ήταν καθοριστική η συνδρομή του ΣΑΤΑ και των οδηγών ταξί της Αθήνας τούς οποίους και ευχαριστούμε πολύ διότι διέθεσαν αφιλοκερδώς τα οχήματά τους για έναν τόσο ευγενή και ουσιαστικό σκοπό. Θα το ξανακάνουμε!»

φωτο7.JPG

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, σε δήλωσή της τόνισε: «Είναι γεγονός ότι φέτος η στολισμένη Αθήνα έκλεψε την παράσταση. Η λάμψη και η χαρά της, ανήκουν, όμως, σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουμε την ευκαιρία να την απολαμβάνουμε καθημερινά πηγαίνοντας στις δουλειές μας ή για βόλτα με την οικογένειά μας. Σήμερα λοιπόν γίναμε μία αγκαλιά και φέραμε τη ζεστασιά και την αισιοδοξία της λαμπερής πόλης σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη σκέψη, την αγάπη μας, τη φροντίδα και τον σεβασμό μας. Στους ανθρώπους που μάς μεγάλωσαν».

φωτο6.JPEG

Ο Δήμος Αθηναίων, αυτές τις ημέρες, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στους ανθρώπους τους οποίους στηρίζει, φροντίζει και ενδυναμώνει όλο το χρόνο με τις δράσεις και τις υπηρεσίες του. Στόχος είναι, κάθε μέρα του χρόνου, να συνεχίσει να προσφέρει μία όλο και πιο μεγάλη αγκαλιά, μία “ομπρέλα” προστασίας σε όλες τις ευάλωτες ομάδες και φυσικά και στους ηλικιωμένους.

φωτο2.JPEG

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη – Ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης – πρόγραμμα Ιανουάριος 2023
Επόμενο άρθροΘάσος: Το αρχαίο θέατρο του νησιού αποκτά την παλιά του αίγλη