Βιβλίο : Έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν να περάσεις ένα απόγευμα δίπλα στον Σωκράτη;
Ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας που αποκαλύπτει το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές της αυτοβελτίωσης που εμπεριέχει, μπορεί και ωφελεί άμεσα τον κάθε άνθρωπο.

Ο ιδρυτής της Apple, Στηβ Τζομπς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Newsweek, στις 29 Οκτωβρίου 2001, είχε δηλώσει: «Θα έδινα όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη».

Έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν να περάσεις ένα απόγευμα μαθητείας δίπλα στον Σωκράτη;

Αλήθεια, θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί; Συνέβη ήδη. Στον ήρωα αυτού του βιβλίου.

Τα τελευταία χρόνια ο Χάρης ζούσε μια πολύ άβολη πραγματικότητα. Πλέον, μάλιστα, βρίσκεται ενώπιον μιας σημαντικής απώλειας, αυτής του πατέρα του. Το απόγευμα της ανακοίνωσης της είδησης του θανάτου του πατέρα του, βυθισμένος στις σκέψεις και τη θλίψη του, φτάνει τυχαία στον πύργο των Αέρηδων και από εκεί, αγναντεύοντας τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, δίχως να το συνειδητοποιήσει, ξεκινά να βιώνει ένα μοναδικό, νοητό ταξίδι στην Αρχαία Αθήνα. Ένα ταξίδι που τον βοηθά να ανακαλύψει «αυτό που αναζητά κάθε άνθρωπος, σε όποια εποχή και αν ανήκει. Αναζητούσε το πραγματικό νόημα της ζωής και την αληθινή ευτυχία».

Εκδοσεις Κλειδάριθμος

Προηγούμενο άρθροΗ ”Νταμούρα, η Σταχτοπούτα από την Ινδονησία” στον Πύργο Βασιλίσσης
Επόμενο άρθροΗ ιστορική οικία του Λαζάρου Κουντουριώτη
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.