Ζωντάνεψε η Βάλβειος με μια μοναδική Έκθεση Αγιογραφίας

Μία συγκλονιστική δουλειά γεμάτη τέχνη και ευλογία. Η μαγευτική φωτογράφιση με θέμα «Αγιογραφίες» εκθειάζει τα Θεία και τις Άγιες Ημέρες, δημιούργημα του βραβευμένου μας φωτογράφο Νίκου Σιάμου και της αγιογράφου, Μαρίας Κοττά, που πήρε μέρος στο Μεσολόγγι, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η έκθεση αγιογραφίας της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» «Εν Σταυρώ», εγκαινιάσθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο.

ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον σκοπό  και τη σημασία του έργου που επιτελείται στην Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Το μεγαλείο της καλλιτεχνικής προσέγγισης αλλά  και η φωτογραφική ματιά του Νίκου Σιάμου, που αποτυπώνει μία ευρεία γκάμα εικόνων, βγαλμένες σαν από αντίγραφα βυζαντινής απεικόνισης, βγαλμένα από πραγματικές αγιογραφίες, ζωγραφισμένες στο χέρι.

Η Αγιογραφία καθώς είναι η τέχνη της απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών· είναι η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων που αντλούν τα θέματά τους από τη ζωή και κυρίως τα θαύματα των ανδρών και γυναικών που αγιοποιήθηκαν από την Εκκλησία και η υψηλή ποιότητα και η απαράμιλλη αισθητική είναι οι βασικοί πυλώνες που καθόρισαν το αποτέλεσμα αυτής της πραγματικά αξιοθαύμαστης δουλειάς.

Προηγούμενο άρθροΚασετίνα Χάρι Πότερ 1-3 της  Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
Επόμενο άρθροΞενάγηση στο μαγευτικό Πύργο Βασιλίσσης.