Η NOTRADITIONAL AMKE σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Τριανόν διοργανώνει για πρώτη φόρα στην ιστορία της Αθηναϊκής κινηματογραφίας το Untold Φιλμ Φεστιβάλ «Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί».

Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας με αμιγώς σύγχρονες ελληνικές ταινίες.

Την τελευταία δεκαετία κυκλοφορούν κατά μέσο όρο στους κινηματογράφους, ανά σεζόν, περίπου 30 ταινίες ελληνικής παραγωγής. Πολλαπλάσιες είναι εκείνες οι οποίες δε συναντιούνται ποτέ με το κοινό, ολοκληρώνοντας μια πορεία που ξεκινά και τελειώνει στα εγχώρια ή και διεθνή φεστιβάλ. Σε μια χρονική συγκυρία στην οποία οι θεατές δείχνουν να εμπιστεύονται ξανά τα ελληνόφωνα φιλμ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα στο φόντο, δοκιμάζουμε κάτι καινούριο με το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Untold.

Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με κύρια πηγή την πρόσφατη παραγωγή του ελληνικού σινεμά, συγκεκριμένα αυτήν της τελευταίας πενταετίας και ανεξαρτήτως είδους, έχοντας ως γνώμονα τίτλους οι οποίοι δε βρήκαν μέχρι σήμερα διανομή ή αναζήτησαν προσωρινούς εναλλακτικούς τρόπους προβολής. Κύριο μέλημα του φεστιβάλ δεν είναι μόνο η υπογράμμιση του ταλέντου των εγχώριων σκηνοθετών, αλλά και η ανάδειξη προτάσεων με ξεχωριστή αισθητική και δυνάμει ρηξικέλευθη κινηματογραφική ματιά. Ευελπιστούμε μελλοντικά η βεντάλια του Untold να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, στην προσπάθειά μας να φέρουμε το κοντινό και μη παρελθόν του ελληνικού σινεμά στο παρόν.

Διότι στόχος του φεστιβάλ είναι να εξελιχθεί σε μια ιδανική αφορμή για να συναναστραφούμε εκ νέου με το ελληνικό σινεμά, να γίνει ένας κόμβος από τον οποίο θα περνούν κινηματογραφικοί δημιουργοί φιλμ που ενδεχομένως χάνονται από το ραντάρ της αγοράς, αλλά συναντιούνται και πάλι με το κοινό στη θαλπωρή της σκοτεινής αίθουσας.

Μια μεγάλη Αθηναϊκή πρεμιέρα στο Untold φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών

Η ταινία «Τα Άνθη στα Άνθη» του Γιώργου Αθανασίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προβολή στο Αθηναϊκό κοινό στο Untold φιλμ Φεστιβάλ, στον Κινηματογράφο Τριανόν. Παρόντες θα είναι ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας για να συζητήσουν την ταινία στο Q n A που θα ακολουθήσει.

Τα Άνθη στα Άνθη, 2022, Ασπρόμαυρη, Ελλάδα, 76’
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Γιώργος Αθανασίου
Ηθοποιοί: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός

Προηγούμενο άρθροΘερμότερο κλίμα και υψηλότερες θερμοκρασίες στη Μεσόγειο
Επόμενο άρθροΤο κόκκινο ποτάμι-Η συνέχεια: Ο πρώτος κύκλος της δραματικής σειράς του OPEN σε τέσσερις συναρπαστικές τηλεταινίες, κάθε Σάββατο στις 22:00 στο OPEN
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος