Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Παναθήναια και τον Ηλία Φουντούλη διοργανώνουν το πρώτο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Stephen King.

Ένα αφιέρωμα εμπνευσμένο από τον πιο γνωστό συγγραφέα τρόμου με ένα τεράστιο έργο που καλύπτει πολλές δεκαετίες και αμέτρητα μυθιστορήματα, νουβέλες και συλλογές διηγημάτων. Πολλές από τις ιστορίες του έγιναν κινηματογραφικές ταινίες κάνοντας έτσι γνωστό τον Stephen King και σε ένα άλλο διαφορετικό κοινό.

Αυτό το καλοκαίρι, τρεις ταινίες μας συστήνουν τον πολυποίκιλο κόσμο του δημιουργού αλλά και το πολύπλευρο ύφος γραφής ενός συγγραφέα που μπορεί να γράφει κυρίως ιστορίες τρόμου, αλλά έχει πολλά ακόμη να μας αφηγηθεί.


Παρασκευή 30 Ιουνίου | 21:00

Misery (1990)

Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε έναν χώρο, αλλά η ζωντάνια των χαρακτήρων σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο λεπτό.


Σάββατο 1 Ιουλίου 

Stand By Me (1986) | 21:00

Μια όμορφη και διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης.
Ένα Σαββατοκύριακο μιας παρέας παιδιών που άλλαξε τη ζωή τους για πάντα.

 

Misery (1990) | 23:00

Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε έναν χώρο, αλλά η ζωντάνια των χαρακτήρων σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο λεπτό.


Kυριακή 2 Ιουλίου

The Running Man (1987) | 21:00

Ένα δυστοπικό φουτουριστικό θρίλερ γραμμένο τη δεκαετία του ’80 που περιγράφει ένα μέλλον όπως το οραματίστηκε ο Stephen King σε μια cult περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Προηγούμενο άρθρο20 χρόνια τα λέμε στο Allou Fun Park
Επόμενο άρθροMykonos Art Festival 2023
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος