Το Χωριό των Μαγισσών!

Είσαι λάτρης των μυστηρίων και της ιστορίας; Είσαι οπαδός των ταξιδιών και των εξερευνήσεων; Τότε πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε ένα μαγικό μέρος στην Ιταλία. Στην περιοχή Liguria της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία, υπάρχει το χωριό Triora, που  μεταφέρει μια αίσθηση μυστηρίου και φόβου σε όσους τολμήσουν να το επισκεφτούν.

Soportujar, Βόλτα στο Χωριό των Μαγισσών στην Ανδαλουσία | Sight-Being

Το χωριό χτίστηκε το 12ο αιώνα, όμως έγινε γνωστό από την Ιερά Εξέταση, τον 16ο αιώνα, που  πραγματοποιούσε μια σειρά από δίκες και εκτελέσεις γυναικών, οι οποίες θεωρούνταν μάγισσες. Η κατηγορία ήταν στερεότυπη: καλλιέργεια πνευματικών δεσμών με το σατανά, πρόκληση ασθενειών και οικονομικών προβλημάτων σε άλλους ανθρώπους, επηρεασμός του καιρού, δηλητηρίαση των ζώων, πρόκληση λιμού και όξινης βροχής, νεκρά μωρά στα σπάργανα, ακόμη και ο κανιβαλισμός.

Soportujar, Βόλτα στο Χωριό των Μαγισσών στην Ανδαλουσία | Sight-Being

Το γεγονός όμως που στιγμάτισε την Triora, συνέβη το 1587. ‘Ηταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για τους κατοίκους και τις καλλιέργειές τους, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που οδήγησαν στην καταστροφή των περισσότερων αγροτικών καλλιεργειών. Τότε, μια ομάδα γυναικών από την Triora και τα γύρω χωριά κατηγορήθηκαν ότι θυσίαζαν μωρά στο σατανά και αυτή ήταν η “ τιμωρία” τους.

Το χωριό των μαγισσών | Περιπλανώμενος

Οι γυναίκες αυτές βασανίστηκαν και κάηκαν ζωντανές την περίοδο μεταξύ 1587-1589. Το «La  Cabotina», ο τόπος που υποτίθεται ότι επιτελούσαν τις βλάσφημες τελετές τους, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Soportujar, Βόλτα στο Χωριό των Μαγισσών στην Ανδαλουσία | Sight-Being

Οι κάτοικοι της Triora προσπαθώντας να αναβιώσουν το σκοτεινό παρελθόν για να προσελκύσουν  τουρίστες, έχουν δημιουργήσει ένα τρομακτικό μουσείο μαγισσών αλλά και πολλά καταστήματα στα στενά του χωριού. Είδη όπως πινακίδες, γλυπτά, σκούπες, καπέλα και τελετουργικά είδη πωλούνται ως αναμνηστικά και αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων των ντόπιων κατοίκων.

Το χωριό των μαγισσών | Περιπλανώμενος

Κάθε χρόνο το χωριό διοργανώνει τρία φεστιβάλ. Το φεστιβάλ μαγείας του καλοκαιριού τον Αύγουστο και δύο γιορτές το Φθινόπωρο: το φεστιβάλ Μανιταριών το Σεπτέμβριο και το  Halloween, στα τέλη του Οκτώβρη.

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Η Ιταλίδα Ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος