Το τζάκετ που φορούσε ο Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη πωλείται για 2 εκατομμύρια δολάρια!

Tο τζάκετ που φορούσε ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία που περπάτησε στη Σελήνη ως μέλος της αποστολής Apollo 11 πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s μαζί με άλλα αντικείμενα και αναμνηστικά του.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην αστροναύτης διαθέτει προς πώληση σε δημοπρασία κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα από την εποχή των Gemini και Apollo και η συγκεκριμένη περιλαμβάνει μερικά ιδιαίτερα αξιόλογα αντικείμενα.

artme Το τζάκετ που φορούσε ο Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη πωλείται για 2 εκατομμύρια δολάρια!

Το τζάκετ, το οποίο είναι το μόνο ρούχο από το Apollo 11 που βρίσκεται ακόμα σε χέρια ιδιώτη, αναμένεται να πωληθεί προς δύο εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει επίσης το περιβόητο πανό «Go Army, Beat Navy» που έφερε μαζί του ο Όλντριν σε δραστηριότητα εκτός διαστημόπλοιου κατά τη διάρκεια της αποστολής Gemini XII, το οποίο παρέπεμπε στη μακροχρόνια ποδοσφαιρική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο στρατιωτικών ακαδημιών στις ΗΠΑ. Ο Μπαζ Όλντριν προερχόταν από τον στρατό ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας Γουέστ Πόιντ στη Νέα Υόρκη. Το πανό αναμένεται να πουληθεί έως και 30.000 δολάρια.

Στην ίδια δημοπρασία πωλείται μαρκαδόρος που ενδέχεται να έσωσε το Apollo 11. Όταν ένας σπασμένος διακόπτης απείλησε την ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στη Γη, ο Όλντριν χρησιμοποίησε την άκρη του μαρκαδόρου για να το διορθώσει. Όπως και το τζάκετ του πρώην αστροναύτη, εκτιμάται ότι θα πωληθεί δύο εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία πραγματοποιείται σήμερα 26 Ιουλίου στον οίκο Sotheby’s, στη Νέα Υόρκη και οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν προσφορές και online. Η συλλογή παρουσιάστηκε στη γκαλερί του οίκου στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα πριν από τη δημοπρασία.

artme Το τζάκετ που φορούσε ο Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη πωλείται για 2 εκατομμύρια δολάρια!

Προηγούμενο άρθροΔράσεις σχετικά με την Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή.
Επόμενο άρθροΑυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.