Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ταλαντούχος παραμυθάς, που ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να «ταξιδέψει» τους αναγνώστες  του στον δικό του ευφάνταστο κόσμο, τελικά κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει κάθε προσδοκία του, αλλά και να κατακτήσει το Χόλιγουντ.

Ο Αντώνης Τουμανίδης από τη Σκύδρα Πέλλας, όταν ξεκίνησε να γράφει την «Αληθινή ιστορία του Πινόκιο», αν και παραμυθάς, ήταν αδύνατο να φανταστεί ότι λίγους μήνες αργότερα, η ιστορία του θα ταξίδευε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και η σκοτεινή μαριονέτα του θα εντυπωσίαζε τόσο πολύ την Dark Universe Pictures, που θα αποφάσιζε να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Στο βιβλίο, ένας δολοφόνος κατά συρροή, με το ψευδώνυμο Τζεπέτο, τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα ανακαλύψε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» και θα διαπιστώσει πως το κλασικό παραμύθι είναι αληθινό και γραμμένο με αίμα.

«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για τον δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και τον γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι, λέει ο Αντώνης Τουμανίδης, τονίζοντας ότι «η ιδέα στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο συγγραφέας Κάρλο Κολόντι, ο «πατέρας» του Πινόκιο, αρχικά σκότωνε τη μαριονέτα- ξεψυχούσε κρεμασμένη στο κλαδί μιας βελανιδιάς.

Το τέλος του κλασικού παραμυθιού διαφοροποιήθηκε μετέπειτα από τον Κολόντι. Ως εκ τούτου, επέστρεψα στη σκοτεινή αρχική εκδοχή του παραμυθιού και εμπνεύστηκα από αυτήν, ενώ ταυτόχρονα μετέφερα κομμάτι της ιστορίας στο σήμερα».
Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανιδης, έχει κερδίσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία. Ανάμεσα τους, αυτά του «Καλύτερου Σεναριογράφου» στα Κινηματογραφικά Βραβεία του Λας Βέγκας και του «Καλύτερου Σεναρίου», στα Κινηματογραφικά Βραβεία της Νέας Υόρκης.
«Αυτήν τη στιγμή, “Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο” βρίσκεται στο αρχικό στάδιο παραγωγής στην Αμερική, για τη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη», επισημαίνει ο συγγραφέας και αναφερόμενος στο καστ των ηθοποιών και στα υπόλοιπα στοιχεία της ταινίας, εξηγεί ότι έχουν «πέσει» στο τραπέζι διάφορες προτάσεις και γίνονται διάφορες συζητήσεις ως προς τους ηθοποιούς.
«Η ταινία θα έχει διάρκεια σχεδόν δύο ώρες και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αμερική. Μεγάλη σημασία δίνεται στα οπτικά εφέ. Δίνεται βαρύτητα και στην παραμικρή λεπτομέρεια ώστε η κινηματογραφική “Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο”, να μεταφέρει στον μέγιστο βαθμό τη σκοτεινή μαγεία του βιβλίου», επισημαίνει ο κ. Τουμανίδης, ο οποίος εκτός από τον ρόλο του σεναριογράφου συμμετέχει και στην εκτέλεση της παραγωγής.
Η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου για τον «νέο» Πινόκιο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το βιβλίο βρίσκεται ήδη στη Β’ έκδοση.
Μπορεί τα παραμύθια του να είναι σκοτεινά και να μην έχουν ευτυχισμένη αρχή και χαρούμενο τέλος, ωστόσο η ζωή του, όπως εξελίσσεται, σίγουρα μοιάζει μ’ ένα αισιόδοξο, φωτεινό παραμύθι με ευχάριστο και ελπιδοφόρο μέλλον.
Προηγούμενο άρθροASIA EXPRESS: Το ταξίδι στα χνάρια του δράκου συνεχίζεται για τον Γιάννη Αϊβάζη
Επόμενο άρθροΣημαντικές κυκλαδικές αρχαιότητες για πρώτη φορά παγκοσμίως στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος