Το μεγαλύτερο μουσείο διαμαντιών στον κόσμο

Το DIVA Museum for Diamonds, Jewellery and Silver είναι ένα μουσείο που άνοιξε στην Αμβέρσα του Βελγίου το 2018. Συγκέντρωσε τις συλλογές του πρώην Μουσείου Διαμαντιών της Αμβέρσας και του ασημένιου μουσείου Sterckshof σε ένα μόνο ίδρυμα.

DIVA is een museum in Antwerpen

Η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα χαρακτηρίζεται ως η μητρόπολή των διαμαντιών -κι όχι άδικα. Στον μήκους δύο χιλιομέτρων δρόμο Pelikaanstraat στην εβραϊκή συνοικία, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, συγκεντρώνονται περισσότεροι από 12.000 εξειδικευμένοι τεχνίτες, 380 καταστήματα, 1.500 επίσημες φίρμες και 3.500 έμποροι που δραστηριοποιούνται γύρω από την επεξεργασία του πολύτιμου λίθου. Η Αμβέρσα φιλοξενεί, επίσης, το μεγαλύτερο μουσείο διαμαντιών στον κόσμο, το «Diamant Museum».

DIVA | museum for diamonds, jewellery and silver

Το DIVA, το μουσείο διαμαντιών, κοσμημάτων και χρυσοχοΐας θα ανοίξει ξανά για το κοινό στις 9 Δεκεμβρίου του 2022,με τη μόνιμη έκθεση. Στο μεταξύ, υπάρχει το αναδυόμενο παράθυρο DIVA με μια προσωρινή έκθεση, το σημείο πληροφοριών και το κατάστημα του μουσείου. Η βιβλιοθήκη, το εργαστήριο και οι αίθουσες εκδηλώσεων παραμένουν ανοιχτές και προσβάσιμες μέσω Kaasstraat.

Antwerpen: nog meer musea

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία των διαμαντιών, των κοσμημάτων και των αντικειμένων χρυσοχοΐας επισκεφθείτε τη δωρεάν έκθεση DIVA: Work in progress . Σε τρεις αίθουσες, θα μάθετε τι δουλειά γίνεται και από ποιον πριν από έναν πολύτιμο λίθο, ένα αντικείμενο ή έναν δημιουργό αξίζει να εκτεθεί στο μουσείο.

Τα κοσμήματα, τα διαμάντια και το ασήμι συνεχίζουν να εμπνέουν!

Wonderkamer: De Flohkammer van Wouters en Hendrix – Saskia van Es

Η DIVA θέλει να τονώσει την πρωτοποριακή δεξιοτεχνία και τη δημιουργικότητα μέσω των συλλογών, των δραστηριοτήτων και της στρατηγικής της και να είναι ο (διεθνής) υποστηρικτής των περιφερειακών καινοτόμων ταλέντων. Με αυτόν τον τρόπο, η DIVA παρέχει στον σύγχρονο δημιουργικό τομέα την έμπνευση που χρειάζεται για να βάλει την Αμβέρσα και τη Φλάνδρα στον χάρτη στο μέλλον, όπως και στο παρελθόν.

Το DIVA βρίσκεται κοντά στην Grote Markt στην Αμβέρσα και είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ποδήλατο ή δημόσια συγκοινωνία.

Diamond Museum Amsterdam :: A sparkling experience | A journey from 300 miles below the earth to the ring on your finger

 

 

Προηγούμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Επόμενο άρθροΝΑΤΟ: Η Σουηδία υπέγραψε την αίτηση για να ενταχθεί στη συμμαχία
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος