Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει την Παρασκευή 8, 15, 22 & 29 Ιουλίου, μία μοναδική θεματική ξενάγηση με τίτλο “Το κρασί στην Αρχαιότητα” για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Μετά την ξενάγηση ακολουθεί cheese & wine στο Cycladic Café.

artme "Το κρασί στην Αρχαιότητα".Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται για τον ανώτατο αριθμό των έξι (6) ατόμων ανά γκρουπ, από εξειδικευμένους αρχαιολόγους του Μουσείου στην ελληνική γλώσσα.

artme "Το κρασί στην Αρχαιότητα".Το κρασί θεωρείται βασικός φορέας και δείκτης  πολιτισμού, αφού προσφέρει απόλαυση, αναψυχή, συλλογική ταυτότητα ή πολιτικό κύρος. Αποτέλεσε ισχυρό όπλο στα χέρια εκείνων που όριζαν την παραγωγή και τη διακίνηση του. Οι ρίζες της αμπελουργίας εντοπίζονται στην αγροτική επανάσταση της Νεολιθικής Εποχής (5.000 π.Χ.), ενώ κατά τον 5ο και 4ο αιώνα π.Χ. ο θεσμός του Συμποσίου στάθηκε το σπουδαιότερο μέσο κοινωνικοποίησης.

artme "Το κρασί στην Αρχαιότητα".

Αγγεία υψηλής τέχνης και αισθητικής δημιουργήθηκαν για το πολύτιμο δώρο του θεού Διονύσου. Στη διάρκεια της ξενάγησης, ο επισκέπτης θα γνωρίσει την πορεία  του οίνου ανά τους αιώνες, την μακρόχρονη ιστορία της αμπελουργίας, την εξέλιξη της στον ελλαδικό χώρο από την εποχή του Χαλκού έως την κλασική αρχαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο του σε θρησκευτικά και τελετουργικά δρώμενα.

artme "Το κρασί στην Αρχαιότητα".

Οι καλεσμένοι μετά την ξενάγηση μπορούν να απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα στο Cycladic Café. Στην τιμή της υπηρεσίας περιλαμβάνονται επιλογές τυριών και αλλαντικών με συνοδεία λευκού & ερυθρού οίνου.

Οι καλεσμένοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν οτιδήποτε επιπλέον από το μενού του Cycladic Café, με χρέωση βάσει τιμοκαταλόγου.Στην περίπτωση τροφικών αλλεργιών ή δυσανεξιών, οι καλεσμένοι θα πρέπει να ενημερώσουν το προσωπικό του Cycladic Café.

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα                                                                                      Tηλ: 210 7228321-3

Προηγούμενο άρθροEmmy 2022: Οι υποψηφιότητες.
Επόμενο άρθροΕργαστηριο Μικροϋφαντικής: “Η Αράχνη ως υφάντρια”.