Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας έρχεται στην Αθήνα με δύο παραστάσεις στο Θέατρο 104

Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, ένα από τα πιο δραστήρια ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας, κατηφορίζει στην Αθήνα, στο Θέατρο 104 και θα παρουσιάσει από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, δύο παραστάσεις, που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

«MIA IΛIAΔA» της Λίζα Πήτερσεν σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, με τον Νίκο Αρβανίτη, από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

«Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα με τους Ζαχαρία Ρόχα, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Ιωάννη Μουμούρη, Αλεξάνδρα Παγιατάκη και Νικόλα Κατσαρό, από την Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα συναντήσουν το κοινό της Αθήνας, ραντεβού που διακόπηκε βίαια με την έλευση της Πανδημίας.

Και ενώ οι πληγές από μία υγειονομική λαίλαπα, φαίνεται να κλείνουν, η αιώνια πανδημία του Πολέμου, που κατατρέχει το ανθρώπινο γένος, παραμένει αλώβητη, και δυστυχώς καθιστά το θεατρικό έργο «ΜΙΑ ΙΛΙΑΔΑ», που θα σας παρουσιάσουμε, ακόμα μια φορά τραγικά επίκαιρο.

Ο συγκλονιστικός μονόλογος της Λίζα Πήτερσεν με τον Νίκο Αρβανίτη στο ρόλο του ραψωδού – αφηγητή και ο μουσικός Νίκος Μεταλληνός επί σκηνής, θα μας αφηγηθούν με τον πιο σύγχρονο τρόπο την αδηφάγα ιστορία των Πολέμων, στην ατελείωτη λίστα των οποίων δυστυχώς, πρέπει να προστεθεί αυτή τη φορά, και το όνομα μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Ουκρανίας.

Αλλάζοντας το τοπίο, το δεύτερο μας έργο, «Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ», θα μας υπενθυμίσει με καυστικό χιούμορ, τα χρόνια της κρίσης, των κόκκινων δανείων, των πλειστηριασμών, αλλά και των ψευδών ειδήσεων, της παγίδας του διαδικτύου και των fake news, αλλά κυρίως θα βάλει το καινούριο ερωτηματικό στην ανάγκη των ανθρώπων να διοχετεύσουν την οργή τους, απέναντι στη νέα βαρβαρότητα που επελαύνει, και αλλάζει ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε.

Με ένα επιτελείο ταλαντούχων ηθοποιών από την Κέρκυρα, της Αγγελικής Μιχαλοπούλου, της Αλεξάνδρας Παγιατάκη, του Γιάννη Μουμούρη, και του Νικόλα Κατσαρού, καθώς και την παρουσία του Ζαχαρία Ρόχα στον επώνυμο ρόλο, θέλουμε να δηλώσουμε την προσήλωση μας στους καλλιτεχνικούς στόχους που θέσαμε στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Νέα δραματουργία, πρωτότυπα έργα, που να συνομιλούν με τη σύγχρονη πραγματικότητα, υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό στις παραγωγές, έρευνα και σύνδεση με το περιβάλλον και την κοινωνική ζωή της Κέρκυρας.

Στις μέρες μας, που η εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας, η ανάγκη ουσιαστικής επικοινωνίας με το σημαντικό και το χρήσιμο, διαφαίνεται κάτι περισσότερο από αναγκαία, η παρουσία της περιφέρειας στο κέντρο, αλλά και το ανάποδο, αποτελεί μονόδρομο.

Ευχόμαστε όλοι να βρεθούν οι θεσμικοί εκείνοι δρόμοι, που θα οδηγήσουν με συνέπεια και συνέχεια στη συνεργασία και παραγωγικότητα του συνόλου των καλλιτεχνικών φορέων.

Εμείς σας περιμένουμε με χαρά στο Θέατρο 104.»

Βαρβάρα Δούκα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια

«MIA IΛIAΔA»
της Λίζα Πήτερσεν

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 21:00

Το έργο παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας, από έναν αφηγητή – ραψωδό – μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου- με το σήμερα, για να καταλήξει σε μία ατελείωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα.

Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός – ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα.

Το έργο διαχειρίζεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο το μεγαλείο της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί ανά τους αιώνες.

 

 

Ερμηνευτής: Νίκος Αρβανίτης

Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Μεταλληνός

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δούκα

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Βασιλαντωνακης

Σκηνικό περιβάλλον- κοστούμια: Άκης Χειρδάρης

Μετάφραση: Μαρίτα Αρβανίτη

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/mia-iliada-tis-liza-pitersen/

Έναρξη προπώλησης 14 Σεπτεμβρίου

 

Προηγούμενο άρθροΚολυμβητική Σκυταλοδρομία Αγάπης
Επόμενο άρθροΈκθεση : «Άγγελος Σπαχής 1903-1960» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.